Vi tar ansvar for å stoppe spredningen av covid-19

Smittesituasjonen er i stadig utvikling, og rådene om smittevern oppdateres fortløpende. 

Bygger’n følger alle råd fra helsemyndigheter og FHI. Våre fantastiske ansatte gjør det de kan for at det skal være trygt for deg i våre butikker. Så du kan fortsatt komme på besøk, men smitteverntiltak som munnbind, god håndhygiene og å holde avstand har aldri vært viktigere. Vi innfører nå også restriksjoner på antall kunder som kan være i butikkene våre på samme tid.

Regjeringen har lagt frem flere påbud og anbefalinger som tredde i kraft 4. januar 2021.

Disse påbudene og forbudene gjelder frem til 18. januar:

 • Maksimalt fem personer på private sammenkomster utenfor eget hjem, som for eksempel en bursdag i leid lokale. Hvis man er flere enn fem i samme husstand, kan selvfølgelig alle i husstanden møtes.
 • Maksimalt ti personer på innendørs idrettsarrangement, kulturarrangement, seminarer, livssynssamlinger, seremonier mv., likevel 200 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter. I begravelser kan det være opp mot 50 personer, selv om setene ikke er fastmontert.
 • Det innføres nasjonalt forbud mot skjenking av alkohol på serveringssteder og arrangementer.
 • De særlige reglene for kirkevandringer oppheves straks, i stedet for fra 15. januar.

I tillegg kommer regjeringen med følgende anbefalinger og frarådinger de neste to ukene:

 • Unngå å ha gjester i hjemmet og vent 14 dager med private besøk. Unntak for nødvendige hjemmetjenester og besøk hos personer som er i livets siste fase. Aleneboende kan ha besøk eller gå på besøk med en til to faste venner eller til en fast husstand. Barn i barnehager og barneskoler kan ha besøk fra egen kohort.
 • Alle organiserte fritidsaktiviteter, idrettsaktiviteter, kulturarrangementer og livssynssamlinger innendørs, anbefales utsatt til etter 18. januar. Dette gjelder også alle aktiviteter innendørs som samler barn og unge på tvers av klasser/ kohorter. Utendørs aktiviteter kan gjennomføres dersom det er mulig å holde god avstand.
 • Unngå alle unødvendige reiser i inn- og utland. Hytteopphold med personer fra samme husstand frarådes fortsatt ikke, innenfor de lokale og nasjonale rådene og reglene som gjelder.
 • Alle kjøpesentre og butikker bør innføre antallsbegrensninger slik at det er mulig å holde avstand samt ha adgangskontroll. Regjeringen vil i løpet av de nærmeste dagene vurdere om det skal forskriftsfestes antallsbegrensninger og adgangskontroll.
 • Alle landets videregående skoler og ungdomsskoler går over til rødt nivå.
 • All undervisning og alle planlagte arrangementer ved universiteter, høgskoler og fagskoler blir digitale frem til 18. januar.
 • Hjemmekontor for alle som har mulighet til dette.

Regjeringen legger til flere tiltak som kommuner og regioner med stort smittetrykk bør vurdere å innføre:

 • Om barneskoler og barnehager skal følge veilederen for «rødt nivå».
 • Påbud om bruk av munnbind på offentlig sted der det ikke er mulig å holde avstand på minimum en meter.
 • Påbud om hjemmekontor i den utstrekning dette er mulig.
 • Påbud om stengning av driften av treningssentre, bingo -og svømmehaller.

Vi oppfordrer alle til å respektere karantenereglene, råd fra Helsedirektoratet og bestemmelser fra myndighetene.

Vil du handle kontaktløst kan du velge å bestille på nett eller ringe inn ordre for henting eller utkjøring. Du kan også benytte deg av kontaktløs betaling på nett eller via Vipps. 

Eventuelle endringer som følge av korona-situasjonen, som nye åpningstider eller smitteverntiltak, vil informeres om på hjemmeside og i sosiale medier.

Litt, mye eller helt avstand? Bilde hentet fra FHI sine hjemmesider.

Litt, mye eller helt avstand? Bilde hentet fra FHI sine hjemmesider.

Folkehelseinstituttet - FHI - har opprettet en temaside om koronaviruset her:
https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/