Niklas Tronsmo på jobb hos Bygger'n Stavset.

- Planen var to somre i Bygger’n, men plutselig var åtte år gått

For mange starter karrieren med en sommerjobb. Det gjorde det også for Niklas Tronsmo. 

Erfaren Bygger’n-mann

Fra sommerjobb, til deltidsjobb, til fullstilling og så tilbake til ekstrajobb. Niklas Tronsmo fra Trondheim har blitt en erfaren Bygger’n-mann etter snart åtte år i bedriften.

Tronsmo var bare 16 år da han fikk sin første sommerjobb hos Bygger’n Stavset i 2012.

- Dagen jeg startet var det bare å begynne rett på. Det var mye folk i butikken og mye å gjøre den sommeren. Jeg registrerte varer for kunder og ryddet, forteller Tronsmo, som må ha gjort et godt inntrykk. For ved sommerens slutt ble han tilbudt deltidsjobb i samme butikk.

To år senere gikk han over til en heltidsstilling i Bygger’n Heimdal, ble der i to år, før han returnerte til Bygger’n Stavset. I fjor høst ble heltidsstillingen til jobbing én dag i uka og annenhver lørdag, da han begynte på økonomi- og administrasjonsstudie ved BI.

- Planen var å være to somre i Bygger’n, men plutselig var åtte år gått, og det blir sikkert ti også. Jeg blir nok til jeg er ferdig med studiene, sier Tronsmo.

Godt miljø og gode betingelser

At han har holdt seg til Bygger’n i så mange år, har flere årsaker.

- Jeg har blitt godt mottatt av kolleger, det er en svær organisasjon med gode betingelser og bra arbeidstid. Man slipper å jobbe sent på kvelder eller natt ved siden av studiene.

Han forteller at han ble fort voksen av å jobbe i Bygger’n, i møter med kunder som forventer høy kvalitet både i produkt og service.

- Man skulle helst ha vært både maler, snekker, murer og alt for å kunne svare på alt folk lurer på. Men man lærer fort, og det er viktig at man er nysgjerrig og selv tar initiativ til å lære seg det som skal til for å hjelpe kundene, sier Tronsmo.

Han ser imidlertid ikke for seg å jobbe i en Bygger’n-butikk etter endt studie, men ser seg selv inne på et kontor der han kan holde på med regnskap og budsjettering.

Satser på egne medarbeidere

Bygger’n eies av E. A. Smith-konsernet, og har cirka 90 butikker over hele landet. Hver sommer dukker nye ansikt opp bak kassene i butikkene, men ofte er det de samme år etter år.  

- Vi er svært heldige som får veldig mange gode søkere til våre stillinger. Mange av våre dyktige medarbeidere har startet som sommervikarer og deretter gått interne karriereveier, både på tvers av forretningsområder, men også oppover i konsernet, sier HR-direktør i E. A. Smith AS, Eirun Hovde.

Det legges stor vekt på at nye medarbeidere er fleksible, ryddige, lærevillige og alltid vil sette kunden i fokus. Det er en fordel med noe kunnskap om byggevarer, og gjerne et trucksertifikat. Tilgjengelig, omgjengelig, punktlig og profesjonell er andre stikkord.

Mennesker som trives i lag, har lettere for å trekke i samme retning. Bedriften ønsker derfor å skape et samarbeidsklima der trivsel og effektivitet er to sider av samme sak.

Mange av butikkene har behov for ekstrahjelp/sommerhjelp – ta direkte kontakt med din nærmeste butikk.

Her er de utlyste sommerjobbene du kan søke på:

Bygger'n Heimdal: Ekstra- og sommerhjelp. Frist 17. mai 2020

Bygger’n Kristiansund: Ekstra- og sommerhjelp. Frist 24. mai 2020

Bygger’n Sunndal: Ekstra- og sommerhjelp. Frist 24. mai 2020

 

Andre jobber i E. A Smith-konsernet:

Bygger’n Kristiansund: Daglig leder. Frist 17. mai 2020

Bygger’n Heimdal: Senior kunderådgiver. Frist 17. mai 2020

Bygger’n Heimdal: Kunderådgiver butikk. Frist 17. mai 2020

Bygger’n Heimdal: Kunderådgiver lager. Frist 17. mai 2020

Bygger’n Haslestad: Proffselger. Frist 25. mai 2020

Bygger’n Haslestad: Senior kunderådgiver. Frist 25. mai 2020

Bygger’n Haslestad: Kunderådgiver, kald sone. Frist 25. mai 2020

Bygger'n Fåvang: Salgskonsulent Landbruk. Frist 31. mai 2020

Bygger'n Åndalsnes: Proffselger. Frist 31. mai 2020

Smith Stål, avdeling Trondheim: Maskinoperatør/produksjonsmedarbeider. Frist 24. mai 2020

Smith Stål, avdeling Harstad: Produksjons- og lagermedarbeider. Frist 24. mai 2020