Pusser opp 100 år gammelt småbruk i Nordfjordeid

Hanna og Henrik har kommet langt på vei i byggingen av sitt drømmehjem i idylliske Nordfjordeid. Det har tatt tid, krefter, mange netter i bilen og hyppige turer hos Bygger'n, og nå gleder de seg veldig til innflytting til jul.

Hanna Tryggestad og Henrik Koi kjøpte i januar 2021 et nesten hundre år gammelt, lite småbruk på Lote i Nordfjordeid, med overtakelse en måned senere. Huset var i ganske dårlig stand, og de fikk både skadedyr, fukt og råte med på kjøpet.

- Vi strippet ned hele huset til reisverket, men beholdt taket, gamle gulv, trappa og andre sjarmerende elementer av det originale huset. I mai begynte vi med oppbyggingen, og har holdt på omtrent hver dag siden, sier Hanna Tryggestad.

Du kan følge hele byggeprosjektet og livet i van-en på parets Instagram-konto; @henrikoghanna.

Bodde i bilen under oppussingen

Gjennom hele sommeren bodde de i en van på tunet foran huset mens de jobbet sent og tidlig, men til høsten søkte de tak over hodet hos Hannas foreldre.

- Da vi begynte på jobb for fullt igjen etter sommeren, fant vi ut at det var greit med fasiliteter som toalett og dusj. Vanen bruker vi nå bare til utflukter, ferie og så klart arbeidsbil for å hente materialer hos Bygger’n Eid, forteller Hanna.

De mange oppussingstimene har nemlig betydd ukentlige besøk hos Bygger’n Eid, der de har fått god oppfølging med leveranser av materialer, gode råd og ellers det de beskriver som «hyggelig prat med kjekke ansatte». Noe som har vært til god hjelp for paret gjennom oppussingen så langt.

Innflytning til jul

Paret har i det siste etterisolert tak og vegger, drenert og isolert grunnmur, byttet ut alle vinduer og dører og holder nå på med å legge tak- og veggpanel.

- Huset blir oppgradert fra energiklasse G til B, og vi synes det er veldig kult å få til det med et hus fra 1925. Neste steg blir å legge listverk rundt vinduer og dører, samt montere kjøkken ferdig.

Hanna og Henrik gjør veldig mye selv, men de har hyret inn fagfolk til å flislegge bad, slipe de gamle tregulvene i huset og utvendig kledning. I midten av november blir også pipa rehabilitert.

- Så det er fortsatt en del prosjekter å holde på med fram mot innflytning før jul. Men vi gleder oss veldig til å kunne flytte inn i huset som blir akkurat slik vi ønsker, forteller Hanna.

Og vi i Bygger'n gleder oss til å se huset stå ferdig.

Skulle du ha hatt litt hjelp, uansett om det gjelder materialer, prosjektering eller noen gode råd - ta kontakt med din lokale Bygger'n. Her finner du den som er nærmest deg.