Når bilen blir for liten, er det greit med henger

En tilhenger kommer godt med når du trenger å transportere mye eller tungt, og særlig når du skal frakte materialer til byggeplassen.

I forbindelse med bygg- og renoveringsprosjekter hjemme kan det ofte være vrient å få plass til alt av materialer i en bil, og en tilhenger vil forenkle denne oppgaven. En henger er også praktisk ved flytting, særlig trelast og større møbler som sofa og seng blir betraktelig enklere å frakte. For deg som skal frakte mye og tungt, vil en henger gjøre livet lettere.

Bygger'n tilbyr mindre hengere for frakt av varer - eller vi kjører varene hjem til deg. For våre proffkunder tilbyr vi også leasing av profilerte hengere, som på bildene under. Bare spør hos din lokale Bygger'n-butikk.

Du trenger ikke nødvendigvis hengerlappen

Dersom totalvekten på hengeren ikke blir mer enn 750 kg, slipper du unna uten tilhengerlappen, naturligvis forutsatt at du har billappen. Totalvekt omtaler da hengeren og lastens kombinerte vekt. Det finnes for øvrig unntak. “Campingvognregelen” gjør det mulig å benytte tilhenger som er tyngre enn 750 kg forutsatt at både bilen og tilhengerens tillatte totalvekt ikke er mer enn 3.500 kg. 

Skal du frakte tyngre gjenstander, som vil komme i konflikt med denne begrensningen, kommer du til å ha behov for hengerlappen (førerkort klasse BE). For å få dette førerkortet må du gjennom noe obligatorisk opplæring og en oppkjøring.

Du kan selvfølgelig også velge å låne en større bil eller en varebil for transporten. Husk bare at med førerkort klasse B kan du ikke bilen ha høyere tillatt totalvekt enn 3.500 kg.

Ikke glem hengerfestet!

Har du ikke kjøpt bil enda, eller vurderer ny, er hengerfeste noe det lønner seg å skaffe når du bestiller. Ifølge Bilsmart.no kan du spare nesten halvparten av kostnaden hvis du får hengerfeste montert når du kjøper bil sammenlignet med hvis du får det ettermontert. Har du planer om å trekke tilhenger, om det så måtte være i forbindelse med frakt eller ferie, lønner det seg altså å sørge for at bilen leveres med hengerfeste klart. 

Bygger’n tilbyr hjemlevering

Dersom bilen er for liten, og henger ikke er et alternativ, husk på at Bygger’n alltid tilbyr hjemlevering. Vi har et utvalg av kjøretøy tilgjengelig for dine fraktbehov. Avtal pris når du bestiller varer på nett, i butikk eller over telefon. Vil du bruke en henger, kan også Bygger’n laste klart alt du har handlet til du kommer.

Opprettet 19. oktober 2021 - oppdatert, 19. oktober 2021