Glattkanten går godt inn i interiøret, Her er bruk brede glattkanter som dørlist og gulvlist, og smal glattkant som vinduslist. Alt er levert malt på fabrikk i henhold til fargekodene på døren og malingen som skulle brukes på veggen. Foto: Ragnar Hartvig - Eventyrlig oppussing.

Se hvordan Eventyrlig Oppussing har brukt glattkant som gulv- og karmlist

Tips fra Rindalslist: I enkle og minimalistiske interiører, er glattkanter med litt beskjedne dimensjoner fint.

Glattkanten er en rettvinklet list med to smalere og to bredere sider. De er, som navnet sier, uten freste spor og profiler. Håndverkerne bruker dem i ulike størrelser som problemløsere og dekklister, men de fungerer også som gulv- og karmlister.

Passer i enkle og minimalistiske interiører

Disse interiørene preges av rette linjer og enkle former. Noen velger glattkanter i eik som gulvlist mot parkett- eller laminatgulv, mens andre velger glattkanter malt i veggfargen, det være seg hvit eller en annen farge. Begge disse gjør listene lite fremtredende.

Listverk rundt vinduer og dører males enten i samme farge som veggen, eller i den fargen som vinduer og dører er malt i.

I enkle og minimalistiske interiører, er glattkanter med litt beskjedne dimensjoner fint, som 12x58 mm eller 12x70 mm.

Passer også godt når du skal forene gammelt og nytt

Ved oppussing av eldre hus og hytter, er det mange som ønsker å beholde eldre og ofte litt grovere interiørdeler, og kombinere disse med nye og tidsriktige. I slike tilfeller fungerer glattkanter svært godt som listverk når det gjelder å binde sammen gammelt og nytt.

I slike tilfeller kan du gjerne bruke litt kraftige glattkanter, som for eksempel 15x95 mm.

Få glattkantene ferdig malt i valgfri NCS-farge

Det er ikke lenger nødvendig å påta seg en masse arbeid for å få listverket i andre farger enn bomull og klassisk hvit. Vår leverandør, Rindalslist, leverer listverk og utforinger i valgfri NCS-farge på bestilling. Snakk med oss på Bygger.n og få et tilbud på ferdigmalt listverk i den mengden du trenger.  

De brede glattkantene rundt vinduer og dør, samt den grå glattkanten som gulvliust i gulvfarger, vis hvor godt den enkle rettvinklede glattkanten binder gammelt og nytt sammen. Foto: Ragnar Hartvig - Eventyrlig oppussing.

De brede glattkantene rundt vinduer og dør, samt den grå glattkanten som gulvliust i gulvfarger, vis hvor godt den enkle rettvinklede glattkanten binder gammelt og nytt sammen. Foto: Ragnar Hartvig - Eventyrlig oppussing.

Opprettet 6. august 2021 - oppdatert, 6. august 2021