Dette kan energirådgiver Roy Hofstad hjelpe deg med

Få inntil 5 000 kroner i støtte fra Enova til selve befaringen.

Før du pusser opp er det lurt å få ekspertråd om de beste energitiltakene for din bolig - og hvilke tiltak du kan få støtte fra Enova til å gjennomføre.

Oppgraderinger lønner seg

Byggmester og daglig leder for Byggmester Hofstad AS i Trondheim, Roy Hofstad, er en kvalifisert energirådgiver og har merket en økning i henvendelser når det gjelder energitiltak i løpet av 2022.

- Vi bistår huseier med å kartlegge behov i henhold til hvilke energitiltak som bør utføres på boligen. Vi ser på tilstanden på boligen og gir den et energimerke. Huseier får deretter dokumentasjon og konkrete råd om hvilke oppgraderinger som vil lønne seg og hvilke tiltak som vil utløse støtte fra Enova, sier Hofstad.

Tiltaksplanen huseier får vil være skreddersydd, og ved å følge denne reduseres energibruken slik at man får en moderne og energieffektiv bolig. Dette bidrar også til å øke verdien av boligen.

Hofstad sier at det er mye man kan gjøre for å redusere energibruken i boligen.

- På de fleste boliger av eldre dato er det som regel en del man kan gjøre for å redusere strømforbruket. Tiltak vi ofte anbefaler er å etterisolere og skifte vinduer på boligen. Noen enklere tiltak vil være å skifte pakninger/tettelister på ytterdør og vinduer. Dette er enkelt og rimelig, men øker komforten i huset og man får redusert strømutgifter. Et annet smart valg er å installere en varmepumpe i boligen. Dette er et tiltak som vil redusere strømkostnader betydelig, sier Hofstad.

Få 5 000 kroner i støtte

Det koster i gjennomsnitt 11 000 kroner å hyre inn en energirådgiver, men du kan få inntil 5 000 kroner i støtte til selve rådgivningen. Energirådgiveren din hjelper deg med å søke. 

For å finne en energirådgiver i ditt område kan du sjekke Enovas energirårdgiverregister, eller du kan finne en lokal tømrer, byggmester eller ingeniør som er kvalifiserte.

Du kan også få støtte til energirådgivning i din fritidsbolig.

Les mer om hvordan du får tak i en energirådgiver her på Enovas nettsider.

NESTE STEG: Selve oppgraderingene. Du kan få opptil 150 000 kroner i støtte fra Enova om du skal gjøre betydelige oppgraderinger. Det leser du mer om her.

 

Om Byggmester Hofstad AS:

Byggmester Hofstad AS er din lokale totalentreprenør i Trondheim. De består av erfarne fagfolk, der de har tømrere og tømrerlærlinger, flisleggere og murere, samt maler. De utfører enkeltoppdrag, men tar også jobben som totalentreprenør i arbeider som involverer flere faggrupper.

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
20.12.2022
Icons/Large/Chat