Har du husket alt du trenger før du starter maleprosjektet?

Dette bør du ha hjemme til enhver tid

I tillegg til pensler og maleruller, er det noen hjelpemidler til oppussingen du kanskje ikke tenker på, men som alltid er nyttige å ha i skapet.

Rørepinne

Hver gang du skal male, må du røre i malingen. Da trenger du en rørepinne. Så det er bare å plukke med neste gang du er i fargehandelen.

Malerfilt

Sørg for å holde malesølet borte fra gulvet når du pusser opp. Kjøp en rull med malerfilt, eller dekkefilt, så beskytter du gulvet, ved at malingen trekker ned i filten og ikke utover gulvet. Du kan bruke den om igjen og om igjen!

Arbeidshansker

Noen gode arbeidshansker kommer alltid godt med. Husk det neste gang du er på butikken!

Wipes/våtservietter

Smarte våtservietter fjerner maling, fett og olje fra hender og andre flater. I motsetning til løsemidler inneholder våtserviettene fuktighetsbevarende ingredienser som skal hindre huden i å tørke ut.

RØR: En rørepinne kommer alltid godt med. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Mikrofiberklut

Gode mikrofiberkluter er gull verdt. De er smarte når du skal rengjøre ulike overflater, som en god glassklut, eller når du skal fjerne slipestøvet før du maler.

KLUT: En grov mikrofiberklut fjerner effektivt slipestøvet før du skal male. (Foto: Jordan)

Pose til penselen

Et gammelt kjerringråd går ut på å legge penselen i fryseren mellom malingsøktene. Men det kan ødelegge både penselen og maten. I stedet bør du huske å kjøpe med deg en lufttett pose før neste maleprosjekt.

POSE: Ta vare på verktøyet mellom slagene. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Slipekloss

Når du pusser overflaten før du skal male, får malingen bedre vedheft. Derfor bør slipekloss/slipepapir alltid stå på huskelisten før du skal starte et oppussingsprosjekt.

Forlengerskaft

Når du skal vaske eller male overflatene i hjemmet, kommer et forlengerskaft alltid godt med. Da blir jobben både raskere unnagjort og det blir mye enklere.

Maskeringstape

Når du skal male, trenger du som regel maskeringstape. Det beskytter mot malingssøl og gjør at du ikke får maling uønskede steder. Husk å velge rett maskeringstape til rett underlag!

Kilde: Ifi.no »

SLIP: En slipekloss gjør at malingen får bedre vedheft. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Opprettet
25.08.2021
Oppdatert
13.07.2022

Relaterte produkter

Se alle produkter
Icons/Large/Chat