Hønsedrama hjemme hos Iselin (33) fra "Bloggerne"

Nå blir det nytt hønsehus i hagen – Ferdig Utført av Bygger’n.

Iselin Guttormsen og Tom Sørensen bor sammen med sine to døtre i en gammel rektorbolig fra 1863. De har totalrenovert boligen, som ligger landlig til på Åros i Røyken kommune.

Guttormsen er kjent fra reality-serien "Bloggerne" på TV2, fra jobben sin som sexolog, og fra å stå bak en av landets mest spilte podkaster.

Her kan du følge Iselin på Instagram

Bygger'n dokumenterer også byggingen av hønsehuset på Instagram

Hønsedrama i hagen

Det er mye fint ved å bo på landet, blant annet det å kunne ha høns i hagen. Det mente Iselin og familien også, og gledet seg stort over de tre søte, små hønene som flyttet inn i hagen - i et ifølge Iselin «uisolert, billig ferdighus». Et én meter høyt nettinggjerde holdt hønene inne. Etter hvert ble det to meter, siden hønene stadig flakset over det.

De så lenge ut til å ha det helt topp, men plutselig en dag var tre høner blitt til to. 

- De trivdes nok ikke i billighuset sitt, kanskje ble de deprimerte og tok det utover hverandre. De er faktisk litt «bitches» disse hønene, og kjent for å kunne hakke hverandre til døde. Vi tror det var det som skjedde, sier Iselin.

TV-innspilling ble til begravelse

Noen måneder senere kan det virke som om den ene høna ble rammet av en ny depresjon. For under innspilling av en episode av «Bloggerne», skjedde det tragiske igjen.

- Den dagen skulle de filme at jeg matet hønene. Men i stedet for en artig dag med hyggelig filming, ble det trist stemning og begravelse, forteller Iselin.

Et nytt forsøk på hønseidyll, med to nykommere av en annen rase, endte heller ikke så godt. Denne gangen var det imidlertid ingen depresjon, men et rovdyr som hadde skylda.

- En grevling eller rev hadde flerret opp nettingen og forsynt seg, sier Guttormsen, og legger til at de ikke var klar over at den tynne hønsenettingen lett holdt hønene inne, men ikke rovdyrene ute.

Fikser det selv

Huset i hagen trengte definitivt full rehabilitering.

De prøvde først å fikse hønsehuset med mer netting, men Iselin mente det fikk være grenser for hvor «hjemmemekka» hønsehuset skulle se ut, og ba samboeren bygge et ordentlig et. 

Hvis ikke skulle hun fikse det selv.

- Da sa han bare: Gratulerer, det prosjektet skal du få, ler Iselin.

Hun tok på seg ansvaret med glede, til tross for tilnærmet null erfaring fra byggebransjen. Men hun visste råd.

- Jeg hadde en idé om hvordan huset skulle se ut, visste jeg ville isolere og gjøre det fint og ordentlig. I tillegg ville jeg vise Tom at jeg fikk det til. Men jeg skjønte fort at jeg måtte ha hjelp til planleggingen, og kontaktet Bygger’n. Tom trengte jo ikke å vite det, sier hun. 

Dermed ble hun introdusert for Bygger’n Byggtekniske Tjenester (BTT), som bisto med tegning av hønsehuset, og Bygger’ns Ferdig Utført-konsept, der materialer blir levert og håndverkere gjør jobben for kunden.

- Det er nok mange damer der ute med mannfolk som sier de skal gjøre ting selv. Men av og til orker man bare ikke vente til gubben blir ferdig. Man vil ha det ferdig utført litt tidligere. Og da er dette konseptet perfekt, sier Iselin.

- Lurt å gjøre det ordentlig

Byggingen av hønsehuset har nå startet, og når det ferdige hønsehuset står klar til innflytting i hagen, skal samboer Tom få vite alt – og likevel bli imponert.

- Da vil vi sannsynligvis ha lært at å gjøre ting ordentlig på første forsøk er det lureste. Å gjøre det på "billigmåten" har kostet både blod, svette og tårer. Og mer penger enn vi trodde.

I august startet en ny sesong med «Bloggerne», der Iselin nok en gang er en av hovedrollene. Forrige sesong endte med dramaet i hønsegården, der hun sto i høye hæler og hvite vårbukser – mens hun gravde en grav til høna si.

- Det blir naturlig å fortsette historien i august. Og da vil jeg ha et nytt hønsehus å skryte av. Det gleder jeg meg til å vise frem til alle følgerne mine, sier hun.

Trenger du hjelp av Bygger’n Tekniske tjenester eller skulle hatt noe Ferdig Utført – ta kontakt med din nærmeste butikk.

Bygger'n Tekniske Tjenester

BTT, i samarbeid med Hiba Hus, tilbyr tegninger, kalkyler, materiallister, dimensjonering, energiberegning og 3D-modellering og andre tekniske tjenester. Staben i BTT består av arkitekter, ingeniører og teknikere, med både byggfaglig utdannelse og praktisk erfaring fra byggeplass.

Ferdig Utført

Utført-konseptet er for deg som ikke har tid eller lyst til å gjøre jobben selv. Bygger’n har et stort nettverk av dyktige fagfolk og hjelper deg å finne riktig håndverker til ditt prosjekt. Alt fra små tilpasninger til komplett rehabilitering og nybygg.

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
19.12.2022
Icons/Large/Chat