Pusser opp småbruk i Nordfjordeid helt selv

Hanna Tryggestad og Henrik Koi kjøpte i januar 2021 et nesten hundre år gammelt, lite småbruk på Lote i Nordfjordeid, med overtakelse en måned senere. Huset var i ganske dårlig stand, og de fikk både skadedyr, fukt og råte med på kjøpet.

- Vi strippet ned hele huset til reisverket, men beholdt taket, gamle gulv, trappa og andre sjarmerende elementer av det originale huset. I mai begynte vi med oppbyggingen, og har holdt på omtrent hver dag siden, sier Hanna Tryggestad.

Bodde i bilen under oppussingen

Gjennom hele sommeren bodde de i en van på tunet foran huset mens de jobbet sent og tidlig, men til høsten søkte de tak over hodet hos Hannas foreldre.

- Da vi begynte på jobb for fullt igjen etter sommeren, fant vi ut at det var greit med fasiliteter som toalett og dusj. Vanen bruker vi nå bare til utflukter, ferie og så klart arbeidsbil for å hente materialer hos Bygger’n Eid, forteller Hanna.

De mange oppussingstimene har nemlig betydd ukentlige besøk hos Bygger’n Eid, der de har fått god oppfølging med leveranser av materialer, gode råd og ellers det de beskriver som «hyggelig prat med kjekke ansatte». Noe som har vært til god hjelp for paret gjennom oppussingen så langt.

Folk kan følge byggeprosessen og livet i van-en på parets Instagram-konto «henrikoghanna».

Innflytning til jul

Paret har i det siste etterisolert tak og vegger, drenert og isolert grunnmur, byttet ut alle vinduer og dører og holder nå på med å legge tak- og veggpanel.

- Huset blir oppgradert fra energiklasse G til B, og vi synes det er veldig kult å få til det med et hus fra 1925. Neste steg blir å legge listverk rundt vinduer og dører, samt montere kjøkken ferdig.

Hanna og Henrik gjør veldig mye selv, men de har hyret inn fagfolk til å flislegge bad og slipe de gamle tregulvene i huset. Samt har de hatt litt hjelp av en snekker til utvendig kledning også. I midten av november blir også pipa rehabilitert.

- Så det er fortsatt en del prosjekter å holde på med fram mot innflytning før jul. Men vi gleder oss veldig til å kunne flytte inn i drømmehuset til jul, forteller Hanna.

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
19.12.2022
Icons/Large/Chat