Påskesnekring for barn

Her er et godt og enkelt tips fra to 13-åringer til hva barna kan snekre i påskeferien - pluss flere snekreoppskrifter.

Nylig hadde Bygger’n Stavset i Trondheim besøk av to 8.-klassinger under årets Jobbskyggedag, der de fikk prøve seg som «bygg-influensere» for en dag. 

Jobbskygging er et pedagogisk program utviklet av Ungt Entreprenørskap og NHO, der elevene blir kjent med et yrke ved å være med noen på jobb.  

Nå har vi ingen influensere ansatt på Bygger’n Stavset til vanlig, men vi hadde en representant fra markedsavdelingen til stede, og «alle» vet at markedsførere holder på med litt av hvert. 

Vi dro det kanskje litt vel langt da ungene ble satt til å snekre, en markedsfører gjør sjelden det. Men oppgaven var å lage et innlegg til sosiale medier der de bygget noe, dokumenterte hvordan de gjorde det, og i etterkant laget en reklametekst for snekring. Resultatet ser du lenger ned i saken.

Snekring og sløyd er spesielt aktuelt for oss nå, da vi akkurat har lansert Sløydmillionen, et initiativ for byggeglede og verktøymestring for barn og unge. Vi deler ut 1 million til forskjellige byggeprosjekt – der barn er aktivt med. Alle kan søke om støtte, som kommer i form av økonomi, materiell, verktøy og/eller hjelp fra fagfolk. 

Vi er så klart ikke helt objektive, men synes det var utrolig fint å se ungene kose seg med snekring på byggevarehuset. Innsats og byggeglede sto til karakteren 6, til tross for at de måtte jobbe på kaldlageret i 4 minusgrader. 

De lyktes så absolutt med produktet, som nå står på spisebordet i stua til ei fornøyd mor. Det er jo ingen tvil om at de fineste gavene lager man selv.

Guttene dokumenterte prosessen godt og satte bildene sammen til en YouTube-film, med en tilhørende reklametekst: 

«Har du lyst til å lage noe selv? Det er ikke så vanskelig som du tror. Vi er sjokkerte over at vi klarte å lage dette brettet. Og det tok ikke så lang tid heller. Du kan også lage «fine» ting som denne tingen vi har tatt bilder av. Hilsen to personer under 18 og over 12 år. Bygger’n er bra. Og vi håper vi får gjøre mer sløyd og mer av dette»

Det er ikke mye man blir mer stolt av enn å ha laget noe selv – med egne hender. Vi håper flere barn og unge kan finne den byggegleden, både i sløydtimene i skolen og på fritiden.  

Opprettet
15.03.2023
Oppdatert
20.03.2023
Icons/Large/Chat