Dette bør du ha hjemme til enhver tid

I tillegg til pensler og maleruller, er det noen hjelpemidler til oppussingen du kanskje ikke tenker på, men som alltid er nyttige å ha i skapet.

Rørepinne

Hver gang du skal male, må du røre i malingen. Da trenger du en rørepinne. Så det er bare å plukke med neste gang du er i fargehandelen.

Malerfilt

Sørg for å holde malesølet borte fra gulvet når du pusser opp. Kjøp en rull med malerfilt, eller dekkefilt, så beskytter du gulvet, ved at malingen trekker ned i filten og ikke utover gulvet. Du kan bruke den om igjen og om igjen!

Arbeidshansker

Noen gode arbeidshansker kommer alltid godt med. Husk det neste gang du er på butikken!

Wipes/våtservietter

Smarte våtservietter fjerner maling, fett og olje fra hender og andre flater. I motsetning til løsemidler inneholder våtserviettene fuktighetsbevarende ingredienser som skal hindre huden i å tørke ut.

Mikrofiberklut

Gode mikrofiberkluter er gull verdt. De er smarte når du skal rengjøre ulike overflater, som en god glassklut, eller når du skal fjerne slipestøvet før du maler.

Pose til penselen

Et gammelt kjerringråd går ut på å legge penselen i fryseren mellom malingsøktene. Men det kan ødelegge både penselen og maten. I stedet bør du huske å kjøpe med deg en lufttett pose før neste maleprosjekt.

Slipekloss

Når du pusser overflaten før du skal male, får malingen bedre vedheft. Derfor bør slipekloss/slipepapir alltid stå på huskelisten før du skal starte et oppussingsprosjekt.

Forlengerskaft

Når du skal vaske eller male overflatene i hjemmet, kommer et forlengerskaft alltid godt med. Da blir jobben både raskere unnagjort og det blir mye enklere.

Maskeringstape

Når du skal male, trenger du som regel maskeringstape. Det beskytter mot malingssøl og gjør at du ikke får maling uønskede steder. Husk å velge rett maskeringstape til rett underlag!

Kilde: Ifi.no »

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
02.03.2023
Icons/Large/Chat