LADY Minerals kalkmaling i fargen 11174 Curious Mind på den buede veggen, i kombinasjon med samme farge i den nye LADY Wonderwall på veggen til høyre.

Nytt år og nye muligheter! Kanskje har du planer om å bytte farger og friske opp hjemme i løpet av vinteren? Vi har sett på fargetrendene som gjelder på vei inn i det nye tiåret – og Jotuns Skandinaviske fargesjef mener de gylne fargene vil være viktige og riktige våren 2020.

OPTIMISTISKE FARGER

Gult er sol, varme og energi! Dette er stikkord som gir gode følelser inn i et nytt tiår!

Gode og kjente LADY-farger som de dempede gule 10245 Ginseng og 10246 Velvet, men også kraftigere sennepsfarger som 10428 Masala og 10001 Dijon Yellow, vil alle gjøre seg gjeldende i 2020.

Glem heller ikke kamelhårsfargen 10961 Raw Canvas eller de gulaktige fargene som går mer mot brunt, som 10963 Golden Bronze. Dette er alle farger som vil være riktige i 2020!

OPPLEV VERDEN!

Vi reiser, opplever og lar oss inspirere av en hel verden. Mange har sikkert lagt merke til at det denne sesongen florerer av vakre tekstiler, tepper og mønstre fra det afrikanske kontinentet. De fargerike, levende og kontrastfylte afrikanske mønstrene setter preg på fargetendenser denne våren.

Vi har lagt vår elsk på de brente fargene. Ønsker du å oppnå denne varme, eksotiske og ikke minst vakre fargepaletten, anbefaler vi å se nærmere på den brente oransje, LADY 11175 Adventure, i kombinasjon med ferskenfargen LADY 12083 Devine.

For de av dere som ønsker et innslag av en kvikkere ferskentone, kan man bytte ut 12083 Devine med den gladere varianten LADY 12074 Peachy.

Så henter man inn dybden i paletten ved å tilføre en dyp grå eller sortaktige farge som LADY 1434 Elegant og 9938 Dempet Sort. I tiden som kommer vil vi også se mye brunt, både i farger samt materialer som for eksempel på kjøkken. Dette er også farger som fint kan kombineres til de brente tonene nevnt over.

Paletten blir lun, myk, imøtekommende og naturlig. For å forsterke følelsen av det rå og naturlige, anbefaler vi kalkmalingen LADY Minerals. De rustikke og rå overflatene som kalkmalingen gir, vil være like aktuelle i 2020!

YDMYKE NYANSER

I året som kommer vil vi se mye gult og gyllent – i alle varianter! LADY 11173 Humble Yellow og 11174 Curious Mind blir begge riktige og viktige nyanser for 2020!

Paletten blir lekker når vi kombinerer de gylne fargene med brente oransje nyanser som 11175 Adventure og klassiske grånyanser, som LADY 1352 Form. Ydmykt, lunt og vakkert!

GRØNT FORBLIR EN STERK FARGE VÅREN 2020!

Grønt er en farge som har hengt med oss en stund nå! Hvorfor er den så viktig fortsatt? Kanskje er fordi grønne nyanser er så anvendelige og gode å omgi seg med.

Grønt er en deilig blanding noe beroligende, frodig og levende på en og samme gang. Nyansene kan gi ulik atmosfære i et rom. En blålig nyanse av grønt kan være sval og beroligende, mens en mer gyllen nyanse, kan gi en lun og naturlig atmosfære.

Blant LADYs farger finner du grønnaktige toner som spenner fra den gylne 8546 Local Green, den dype 8994 Organic Green, via den lekne blågrønne 5489 Free Spirit, til den helt sarte mintgrønne tonen 7637 Exhale.

En palett med friske blågrønne i møtet med sennepsfargen 10001 Dijon Yellow og 11175 Adventure funker utmerket i 2020!

GRØNN BASE

Jeg tror mange har oppdaget hvilken god basisfarge grønt kan være i et interiør. Grønt kan fungere til så mange ulike kulørte farger, både de fargerike såvel som nøytralene. På den måten blir grønt litt ufarlig.

Samtidig er det nok også slik at vi blir mer påvirket av trender og tendenser enn vi ønsker å innrømme. Det er liten tvil om at det er en grønn bølge over oss, hvor klimaspørsmål løftes, vi setter fokus på det lokale, kortreiste og økologiske. Generelt forsøker vi å fokusere på et grønnere avtrykk. Vi blir utsatt for mye grønt i i alt fra profilering til forbrukertrender ganske enkelt. Dette må jo tross alt være den fineste trenden det går an å følge!

FARGEBRUKEN BLIR STERKERE

Det ingen tvil om at fargebruken har blitt sterkere i de siste årene – og dette vil helt klart følge oss videre inn i våren 2020. Med palettene vi har vist, og fargene som er nevnt i denne saken, håper vi å inspirere deg til å «kline til» med noen herlige og vakre fargekombinasjoner som kanskje er litt vågale!

LADY 4863 Statement Blue – er en herlig og fin representant av de mer fargesterke nyhetene – og denne fargen vil også følge oss gjennom hele 2020!

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
19.12.2022
Icons/Large/Chat