MANGE ANSIKTER: Rødt kan ha mange ansikter. Dratt mot blått blir rødfargen dempet, rolig og elegant.

Den røde fargen har mange ansikter! Rødt er en farge som kan gi mange assosiasjoner, og som kan bidra til å skape interiør som virker lune og varme, rolige og elegante eller lekne og friske. Rødt er en farge som kan vekke en rekke følelser hos folk. Den kan symbolisere jul, kjærlighet, energi og lidenskap – men også fare, aggresjon og sinne. Det avhenger av hvem som ser fargen og i hvilken sammenheng.

Ta med rødt inn

Rødt regnes tradisjonelt som en varm farge. Men den kan dras i mange retninger, og slik kan du skape interiør som er både lune, dempede og elegante, eller lekne og morsomme.

Det trenger ikke å være vanskelig å ta rødt med inn. Det finnes mange nyanser, noen enklere å jobbe med enn andre.

Mørkt og elegant

Mørke, dype rødtoner tilsatt litt blått er et perfekt utgangspunkt for et elegant og rolig interiør.

Dette er relativt takknemlige farger å jobbe med, som kan være særlig aktuelle for deg som ønsker en mer moden palett. Det er for eksempel farger som er gode å jobbe med dersom du inspireres av den elegante hotellstilen, og ønsker litt luksus inn i hjemmet.

Lekent og friskt

Rødt kan også dras i en helt annen retning enn den rolige, elegante fargen over.

Er du av dem som trives godt når det skjer litt mer rundt deg, med sterke farger og morsomme mønstre? Da kan kanskje de friske, klare rødfargene være noe for deg.

Vurder gjerne tapet, slik at du kan leke deg med mønstre også. Her kan vi få assosiasjoner til det urnorske, med ski på beina og røde anorakker.

Lunt og varmt

Hvis du beveger deg mot den gule delen av fargesirkelen, vil rødfargene blir varmere.

Bruker du varme, rolige rødfarger i interiøret, kan uttrykket bli lunt og hyggelig – et perfekt utgangspunkt for dem som ønsker hulefølelsen, eller bare å kunne krype opp i en deilig sofa og få en følelse av varme rundt seg.

Finn ut hvilken atmosfære du ønsker, og la deg inspirere av de røde fargene – kanskje er det noe for deg!

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
03.03.2023
Icons/Large/Chat