Slik unngår du strømprissjokk

Aldri har strømmen vært dyrere i Norge. Prisen å betale for en god innetemperatur svir på regningskonto, men desto mer lønnsomt er det å oppgradere huset ditt. Glava har 7 tips til deg som bor i et dårlig isolert hus.

Finn produkter fra Glava på byggern.no

Fikk du et ekstra grøss da strømregnina kom? Det koster å holde varmen i et trekkfullt hus for tiden. Oppvarming står nemlig for opptil 70 prosent av energikostnadene i norske hjem, opplyser Enova. Det merkes på lommeboka.

Men Glava deler gjerne noen tips til å få en varmere bolig og billigere strømregning, helt gratis:

Her er sju tips:

 1. Få en jevnere innetemperatur. Er det gulvkaldt i huset og kjølig trekk fra dører og vinduer, er dette typiske tegn på at boligen din bør etterisoleres. God isolering gir en jevnere temperatur innendørs, og mindre behov for å guffe panelovnene på maks.
   
 2. Reduser det største varmetapet. Varmen stiger opp, derfor bør du etterisolere på toppen. Krypeloft i boliger fra 60-, 70- og 80-tallet har ofte ikke mer enn 10-15 cm isolasjon i tak.
   
 3. Stopp trekken. Du kan begrense kalde gufs ved å tette rundt vinduer og dører med Glava dyttestrimmel. Dersom vinduene er gamle, er det en god idé å investere i nye. Det får du mye igjen for, både i økt verdi på boligen og lavere energiforbruk.
   
 4. Har du oppussingsplaner? Slå to fluer i én smekk. Hvis du bygger på eller skifter kledning, er det lurt å isolere vegger, gulv og loft til dagens standard samtidig.
   
 5. Demp støy som en bonus. Etterisolering av gulv og vegger er også lydisolerende, det gir en ekstra gevinst for trivsel og komfort hjemme. Kontakt en god byggmester i ditt nærområde, og få gode råd om etterisolering. Se smarte profftips for isolering.
   
 6. Gjør jobben én gang! Ved å etterisolere med Glava Proff 34, får du en isolasjonseffekt som er opptil ni prosent bedre enn det som ellers er vanlig standard i markedet. Glava Proff 34 har en varig effekt i husets levetid. Det betyr at når du først har gjort jobben, så er den ferdig.

  Se flere fakta om Proff 34
   
 7. Alt dette er bra for miljøet – du sløser mindre og bruker energien mer effektivt. Det gir deg god samvittighet å bo i et hus som er oppgradert til moderne standard og som bruker mindre energi. Det føles bra!
Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
07.03.2023
Icons/Large/Chat