Man kommer til i enhver krik og krok med ei malesprøyte. Her er det Lars Petter Rustan fra Jordan, som viser hvor enkelt det er. Fiti: Chera Westman/ifi.no

Ferdigmalt på 1 minutt

Med en malesprøyte setter du raskt farge på hagestolene. På 1 minutt kan du gjøre en gammel stol helt ny.

Med pensel og rull kan det ta tid å komme til med maling på alle kanter og deler på et hagemøbel. Med sprøyte går malejobben raskt unna.

– Dette er en rask og enkel måte å få til et veldig fint resultat på. Du kommer lett til i alle kriker og kroker, sier Lars Petter Rustan hos Jordan som i Norge forhandler Wagners sprøyter for hjemmefiksere og mindre håndverksoppdrag.

Det skriver ifi.no.

Se sprøytepistol fra Bosch i Bygger'ns nettbutikk. 

Flere rimelige sprøyter

Det finnes malersprøyter i størrelser og prisklasser – alt fra enkle sprøyter der malingen slås opp i en beholder på sprøytepistolen og ved hjelp av en vifte driver ut ved bruk av høyt lufttrykk, til såkalte Airless-sprøyter som med en kraftig pumpe presser malingen fra spannet gjennom en lang slange, uten bruk av luft. Malersprøyter kan brukes til små og store oppussingsprosjekter både utendørs og inne, til påføring av alt fra maling til mer tyntflytende beiser.

– Jeg har brukt Wagner 150, som er relativt ny på markedet. Den bruker ikke luft, men presser bare malingen gjennom dysen og gir et raskt og fint resultat, med lite støv. Med denne bruker du kanskje 30 sekunder på å påføre ett strøk på en stol, sier han.

For god dekk er det tilstrekkelig å sprøyte på to strøk på en hagestol.

Bra til små malejobber

Wagner Flexio er en mindre og håndholdt modell som blander ut malingen med luft. Fordelen med den er at den forvarmer luften og malingen litt, slik at den tørker raskt og gir lite malingstøv som kan spres med vinden.

– Til småjobber som dette, er denne helt perfekt å bruke, sier han.

Er du litt unøyaktig ved påføringen, er det enkelt å gå tilbake med sprøyten før malingen har tørket helt.

– Jeg har alltid en pensel tilgjengelig, i tilfelle jeg er uheldig og får noen sig eller renner. Når jeg har fikset det, sprøyter jeg lett over for å få sprøytefinish på overflaten, sier Rustan.

– Dette er en kjapp og enkel måte å komme i mål på. Og jeg må si at resultatet blir veldig pent, avslutter han. 

Opprettet
26.08.2021
Oppdatert
25.08.2022
Icons/Large/Chat