Velg gode materialer som tåler fuktighet. Dette betyr ikke nødvendigvis de dyreste flisene. Fibo-plater er for eksempel godkjent i henhold til våtromsnormen, men fortsatt rimelige.

Gå grundig til verks når du først renoverer badet

Utseende, som med alt annet, er ikke det viktigste - det er det som ligger under overflaten som teller, også på badet

Badet er helt klart boligens mest komplekse rom, noe som også betyr at det er det dyreste rommet å renovere. Merk at når vi bruker ordet “renovering” snakker vi ikke om nye fliser og maling - her er det snakk om å strippe rommet helt ned for så å bygge det opp igjen. 

Overflateoppussing

Er du på jakt etter en ny stil på badet, men ikke interessert i å investere store summer, er overflateoppussing tingen for deg. Dette innebærer å bytte fliser, eller eventuelt legge flis-på-flis, og andre mindre omfattende tiltak som å male eller å bytte ut inventar.

Men hvis du virkelig vil ha noe helt nytt, og muligheten til å skreddersy nye løsninger på badet, har du flere muligheter om du renoverer. Varmekabler, håndkletørker, moderne overflater  og stor dusj eller badekar, eller begge deler, er med på å skape en følelse av hverdagsluksus. 

En overflateoppussing vil heller aldri kunne erstatte renovering: En renovering oppgraderer også det tekniske, noe bad har behov for jevnlig. Har du et eldre bad i dårlig teknisk tilstand, er det ingen vei utenom renovering, dersom du vil unngå mindre potensielt kostbare fuktproblemer i fremtiden.

Gjøre det selv?

Det er dessverre mye du ikke kan gjøre på egen hånd når det kommer til baderomsrenovering - det er strenge krav til utførelse av elektrisk arbeid, rørarbeid og legging av membraner. Visse ting har du faktisk ikke lov til å gjøre selv. Om du er typen som liker å gjøre mest mulig selv, ta en prat med en håndverker om hvilke oppgaver du trygt kan løse på egen hånd. 

Det er potensielt alvorlig konsekvenser som venter om du gjør feil med røropplegg og membran. Feilkobling av rør eller feil under legging av membran, kan føre til at du må rive gulvet, hele rommet og til og med naborommet ved lekkasjer. I tillegg ser ikke forsikringsselskap på visse typer egeninnsats med blide øyne. 

Vær nøye

På samme måte som du skal være forsiktig med å gjøre arbeidet selv, må du også være påpasselig når du velger håndverker. Velg en seriøs bedrift som har erfaring med baderomsrenovering, og som har relevante godkjenninger som Våtromsgodkjenning. Renovering kommer til å bli dyrt uansett - det er ingen grunn til å prøve å spare noen kroner på en billigere håndverker om det fører til risiko for feil og mangler. 

Husk også å velge gode materialer som tåler fuktighet. Dette betyr ikke nødvendigvis de dyreste flisene - Fiboplater er for eksempel godkjent i henhold til våtromsnormen, men fortsatt rimelige. Forhør deg gjerne med din lokale Bygger’n om du er usikker på hvilke materialer du kan bruke på badet.

Se i nettbutikken etter produkter fra Fibo

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
19.12.2022
Icons/Large/Chat