Her står Anders Knutsen, daglig leder ved Drammen VVS, og Henrik Høyer fra Bygger'n Drammen foran LITEX-hyllene i butikken.

LITEX - en salgsuksess for Bygger'n Drammen

Artikkel fra LITEX: Vi tok turen til Bygger´n i Drammen for å finne årsaken til at LITEX Membransystem har blitt en salgssuksess. Det korte og enkle svaret visste vi: Systemet er trygt å bruke, er raskt å installere, og er derfor lønnsomt. Men vi ville høre historien fra de som har skoa på.

Vi møtte butikksjefen hos Bygger´n i Drammen, Tore Erik Hammer. Han er en erfaren murer som vet hva som skal til for å bygge et bad i dag.

«Hvorfor selger dere så mange LITEX-systemer i dag?»

Det er fordi vi tror på produktet. LITEX har det eneste systemet som gir kunden den tryggheten de bør ha når de putter 200-250.000 kronene inn i et bad.

Lik prosess – større trygghet

Det å montere et LITEX Membransystem tar ikke lenger tid enn tradisjonelle metoder med bruk av gips eller våtromsplater. Prosessen er den samme, men tryggheten med LITEX er ekstremt mye større, sier Hammer.

Ni av ti kunder som bygger bad forteller meg at de smører tre ganger i våtsonen og to ganger utenfor. Med så mange feil i utførende ledd blir jeg utrygg – både som byggevarehus og kunde, sier Hammer. Jeg kan ikke anbefale produkter som mest sannsynlig nyttes feil.

Det er høy luftfuktighet og store temperaturforskjeller i et bad, og hva møter huseier når en tilstøtende vegg åpnes eller badet skal pusses opp i framtiden? Med LITEX er jeg trygg! Så lenge du følger monteringsanvisningen, kan du sove som Tornerose i hundre år, uten å frykte damp- og vannskader.

Vi er veldig proaktive overfor de kundene som jobber med bad, og viser dem hva LITEX er og hvordan systemet fungerer, og dernest tilrettelegger vi for at de kan teste systemet. LITEX har også stilt opp på badespons, men det er minst like viktig at teknisk sjef i LITEX er tilgjengelig på telefon dersom man står fast med noe. Der får man løsningen, sier Hammer.

«LITEX-apparatet» gir også en veldig stor trygghet, i og med at LITEX er faghandelen, som samsvarer med hva vi i Bygger’n skal identifisere oss med. Det er fag hele veien fra gulv til vegger og tak. LITEX har spisskompetanse på fagfeltet, mens mange konkurrenter bare har dette som tilleggsprodukter, uten nødvendig oppmerksomhet og utvikling.

Anders Knutsen fra Drammen VVS er enig med Hammer, og bekrefter at han sover godt om natta når han bygger bad med LITEX. Tidligere har jeg vært prisgitt at alle mine ansatte har gjort jobben riktig og nøyaktig med smøremembran. Med LITEX har jeg ingenting å frykte. Da oppdages eventuelle feil før flislegging, noe som gir stor trygghet. Etter hvert som vi lærer oss LITEX-systemet kan vi spare penger ved å jobbe raskere slik at vi kan ta på oss flere jobber, sier Anders, daglig leder i Drammen VVS.

Utfordringen er at det er for lite kunnskap om hva som kreves når man skal bygge et bad, sier Hammer. Hvor mye du må smøre på varierer jo også fra produsent til produsent, og hvordan du måler resultatet når du har brukt en kost eller når du ruller det på. Jeg er skeptisk, uttaler Hammer, for det å smøre på et antall lag gir deg egentlig ingenting. Han opplever også håndverkere som kjøper et antall spann med smøremembran, og kommer tilbake senere for å returnere de spannene som ikke er brukt! Da frykter jeg at de har dratt membranen tynnest mulig utover for å få tilbake penger for noen spann...

«LITEX-apparatet» gir også en veldig stor trygghet, i og med at LITEX er faghandelen, som samsvarer med hva vi i Bygger’n skal identifisere oss med, sier daglig leder ved Bygger'n Drammen.

Henrik Høyer ved Bygger'n Drammen foran LITEX-produktene.

Skepsis?

Hammer jobber hver dag med å overbevise håndverkere om å gå over til LITEX. «Hvilke utfordringer møter du når du snakker med håndverkerne?»  Vi møter motstand på pris og mykhet i plata. Systemet er dyrere enn andre løsninger i materielle kostnader, men totaløkonomien blir svært god når trygghet og tidsbruk tas med, repliserer Hammer.

LITEX er bygget opp med en senterkjerne av sement, men utsiden er myk. Av en eller annen grunn føler håndverkerne seg tryggere når overflaten er stiv, for da kan ikke noe gå galt... Men jeg har enda ikke klart å finne en flis som legger igjen samme punktbelastning på en LITEX-plate som en tommel eller pekefinger gjør, humrer Hammer.

Komplett løsning – godkjent og dokumentert med samhørighet

LITEX-systemet er godkjent av SINTEF TG og anbefalt av Fagrådet for våtrom.

Mange håndverkere handler flere steder. Når 3.partskontrolløren vil vite hvordan samhørigheten er mellom de ulike elementene, må de lete frem dokumentasjonen, for så kanskje å finne ut at det ikke er samhørighet. Uten en teknisk test mellom de ulike elementer, må de overbevise 3.partskontrolløren om at dette faktisk er gjort riktig. Med LITEX er man sikker på at alt er testet og godkjent i hht reglene, sier Hammer.

Grunnen til at vi er den butikken som selger mest LITEX, er at vi selger løsningen. Vi selger ikke produktene, men løsningen! En løsning med dokumentasjon, produktsikkerhet, reklamasjonshåndtering mm. Dersom vi møter utfordringer med LITEX-systemet får vi alltid svar og råd, eller en nyutvikling. Det løser seg, og den tryggheten må vi ha.

Det var jo også veldig positivt at LITEX ble kjøpt opp av Protan. Da gikk de fra å være veggleverandør til å tilby komplette løsninger med vegg og gulv, uten bruk av sveisemembran. Da fikk vi et helhetlig system fra en totalleverandør av baderom. Det gir en ekstra trygghet å ha ekspertise på både vegg- og gulvprodukter. I tillegg har LITEX flinke utviklere som er lydhøre for de krav og utfordringer som et byggevarehus står overfor.

LITEX har deltatt i dialogmøter med kunder ute på prosjekter, de har demonstrert løsninger for håndverkere og støttet beregninger i 3.partsmøter. Slike møter kaprer nye LITEX-brukere.

En av de tingene LITEX scorer høyt på, er at de stiller opp på oppstarter. Når vi trenger dem, får vi svært god hjelp. Det er jo viktig når erfarne kunder skal over på noe nytt som de kanskje ikke har helt trua på, og som kanskje oppleves som dyrt og vanskelig. Overgangen fra flytende membran til aluminiumstape er stor. Alle flisleggere får skrekken og tenker at flisene aldri vil sitte. Men, bare inntil de har testet det ut i praksis, konkluderer Hammer.

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
19.12.2022
Icons/Large/Chat