Takshingel er slitesterk, enkel og rask å montere. Foto: BMI icopal

Derfor kan det være lurt å velge shingel til taket

Med shingel holder taket i flere tiår, om det blir riktig lagt og vedlikeholdt.

Takshingel er et solid, skiferbestrødd takbelegg som kommer i ulike mønstre, som nordmenn har lang tradisjon for å bruke. Og de nevenyttige av oss kan faktisk legge det selv.

- Det finnes flere alternativ til shingel, som vi har i butikkene våre, men alle har ikke de samme kvalitetskravene som BMI Icopal har til sine produkt. Takshingel fra BMI Icopal er av det beste på markedet. Den har en levetid på over 30 år, og en produktgaranti på 20 år. Takshingel kan brukes på både hus- og hyttetak, og du kan legge taket selv. Takshingel kan legges rett på tretak, eller gjerne rett på gammelt underlag av shingel eller takbelegg, sier Ottar Hansen, som har over 43 års fartstid i byggebransjen, snart 30 av dem i Bygger'n.

Bestselgeren

BMIs bestselger er Icopal takshingel Type S, som er belagt med asfalt og har overflate av farget naturskifer. Store felt med kraftkleber sikrer rask nedklebing av tungene. Type S er robust og slitesterk og motstår naturkreftene, enkel og rask å montere, og egner seg både til nybygg og rehabilitering. Her kan du lese mer om denne taktypen.

Takshingel legges som nevnt over rett på tretak, eller på gammelt underlag av takbelegg. Det som er viktig å huske er at den nye shingelen må ha samme "byggehøyde" som den gamle.

Icopal Takshingel består av glassfilt som er impregnert og belagt med SBS spesialasfalt. Sammen med skiferoverflaten gjør dette shingelen til et sterkt og smidig produkt som det er lett å legge. SBS asfalten gir også meget god tetting rundt pappspikerne. Et unikt og kraftig klebesystem sikrer umiddelbar nedklebing av shingel-tungene. Når shingelen legges er det ingen folie som må rives av før montering, noe som reduserer avfall ved taktekkingen.

Ferdig Utført

Hvis du ikke er spesielt nevenyttig, eller bare ikke har tid til å gjøre jobben selv, kan vi hjelpe deg.

Bygger'n har et stort nettverk av dyktige fagfolk og hjelper deg å finne riktig håndverker til ditt prosjekt. Ferdig Utført er et tilbud fra Bygger’n til deg som ikke har tid, ønske om eller mulighet til å gjøre unna oppussingen selv. Bygger’n har solide samarbeidsbedrifter som kundene får tilgang til, og håndverkerne kjøper varene hos Bygger’n til gode priser for kundene. Slik ivaretas også krav til kvalitet og dokumentasjon, samt en god garantiordning.

Besøk din lokale Bygger'n-butikk og snakk med oss om ditt prosjekt, så kan du få et uforpliktende tilbud på Ferdig Utført-oppdrag.

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
02.03.2023
Icons/Large/Chat