TAPET: Med Walls4You får du ferdigtapetserte plater, slik at du slipper å gjøre noe som helst etter at siste plate er montert. Bilde: Forestia

Slett vegg på 1-2-3

En rask vei til ny, slett vegg er å bruke veggplater. Her viser vi hvordan du setter de opp.

Vi har brukt veggplatene Walls2Paint fra Forestia, men du kan bruke den samme instruksjonen selv om du velger andre veggplater.

Ferdigtapetserte veggplater eller plater som er klare for maling eller tapet gir raskt et nytt rom, og du får slett vegg på 1-2-3. Veggplater kan fint monteres selv utenpå eksisterende vegg eller direkte på godt avrettet stenderverk. Her viser vi hvordan Walls2Paint fra Forestia kan monteres.

Husk at det er viktig å lese anvisningen som følger med nøye, og følge den – dette under er en grov beskrivelse.

1, 2, 3: 1. Sjekk underlaget med en rettholt, 2. Start monteringen i hjørnet, og 3. Lim og klikk.

Slik gjøres det:

1. Forarbeid

Platene må akklimatiseres – det vil si at de må ligge i romtemperatur i minst tre døgn før de monteres opp. For et godt resultat er det viktig med et plant underlag og at stenderverket er riktig montert. Sjekk underlaget med en rettholt, enten det er en ny eller gammel vegg. Sjekk også at stenderne står i lodd før du starter.

2. Start montering

Start i et hjørne når du skal montere platene. I hjørnene kan det benyttes list eller fugemasse. Det er viktig at første plate monteres i vater. Husk å montere platene med minimum fem millimeter klaring mot tak og gulv. Platene festes med skruer i låseprofilen.

RASKT: Det er raskt og enkelt å montere platene, de skal limes og klikkes i hverandre. Bilde: Kristian Owren/ifi.no

3. Lim og klikk

Etter første plate er montert, jobber du deg bortover. Platene er enkle å montere. Skjøtene limes og klikkes rett i hverandre. Sjekk at skjøtene er helt glatte før du går videre.

Mal eller tapetser

Umiddelbart etter at siste plate er montert, er veggene klare til å males eller tapetseres. Ikke noe forarbeid kreves, så du kan gå rett på toppstrøket.

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
19.12.2022
Icons/Large/Chat