TAR VARE PÅ VERDIENE: En garasje skal ta vare på verdiene våre. Den skal også kunne være fleksibel og romme det vi måtte ønske. – Her er det isolert så både mann og bil har det godt og varmt.

Fant drømmegarasjen hos Bygger'n

I garasjen til Johan Olaf skulle det være rom for høye biler, treningsrom, boder og avkopling på sofaen. – Jeg har lett over hele landet etter den perfekte garasjen. Nå er den funnet, sier han.

Johan Olaf Førde og familien flyttet nylig inn i nytt ferdighus i Mjøndalen. På tomten var også drømmen å sette opp to flerbruksgarasjer. Her skulle det bli plass til høye biler med skiboks, treningsrom, boder og en sone for avkopling.

− La oss kalle det en avansert «man cave», ler Johan Olaf.

Den store garasjejakten

De som leverte Johan Olafs ferdighus hadde ikke garasjer i sin portefølje, så han tok til tastaturet for å jakte på en leverandør som kunne innfri alle familiens garasjeønsker. Problemet var at de fleste kun leverte enkle standardløsninger. Enten var takhøyden for lav, arealet for lite, eller så var det ikke mulig å isolere. Men en dag stod det HIBA på skjermen til Johan Olaf. «Garasjer tilpasset dine behov, levert at folk som er opptatt av kvalitet og fornøyde kunder», stod det.  

TAKKNEMMELIG: Johan Olaf Førde er glad for tett oppfølging fra Bygger'n da han valgte garasje. – Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke valgte «Ferdig Utført». Da hadde arbeidet med utførelsen gått raskere, sier han.

TAR VARE PÅ VERDIENE: En garasje skal ta vare på verdiene våre. Den skal også kunne være fleksibel og romme det vi måtte ønske. – Her er det isolert så både mann og bil har det godt og varmt, sier Førde.

Billigere bod

− Etter telefonsamtalen fant jeg raskt ut at jeg slett ikke måtte ta til takke med en standard løsning. For Bygger'n kunne gjøre alt av tilpasninger på den HIBA-garasjen jeg ønsket. Da jeg tegnet planløsningen i boligen, valgte jeg bevisst bort bodene. Fordi jeg ønsket å bruke garasjen som bod. Det er langt billigere å bygge garasjekvadratmetere enn å bygge boligkvadratmetere, sier han.

Fra standard til skreddersøm

− Vi leverer i utgangspunktet standard oppsett på garasjer – men vi leverer også skreddersøm med utgangspunkt i en bestemt garasjemodell. I dette tilfellet ble det «HIBA GA308» som ble modifisert. Etter praten med kunden kontaktet jeg HIBA og fikk dem til å lage noen forslagstegninger. Til slutt endte kunden opp med å kjøpe to av de garasjene, forteller daglig leder hos Bygger'n i Drammen, Tore Erik Hammer.

 

STOLT LEVERANDØR: Tore Erik Hammer hos Bygger'n er stolt over resultatet. – Vi lever under mottoet «Du kan stole på fagfolk». Vi liker å hjelpe kunder og sørge for at resultatet blir som forventet slik som i garasjesaken til Johan Olaf, sier han.

GOD PLASS: I den ene av de to garasjene på tomta er det god plass til store og små biler. – Der skal min kone også rigge seg til med sin hobby som er blomster, sier Johan Olaf Førde.

«Ferdig utført»

Det eneste 54-åringen fra Byrkjelo angrer på er at han ikke valgte tilbudet fra Bygger'n som heter «Ferdig Utført».

− Siden jeg allerede hadde håndverkere her som satte opp huset mitt, tenkte at de også kunne sette opp garasjene. Men de hadde jo sine ukentlige planer på huset, og ekstraarbeid medførte bare rot i timeplanene. Så arbeidet ble en omstendelig prosess. Jeg burde selvsagt valgt Bygger'n til å koordinere utførelsen. Og hadde jeg visst det jeg vet i dag, hadde jeg valgt Bygger'n som leverandør av selve boligen også. For maken til service og god oppfølging har jeg aldri opplevd. Jeg er fortsatt helt svimmel når jeg tenker på all den gode hjelpen jeg har fått, sier han.

Tekst og foto: Robert Walmann/ifi.no

HØYT UNDER TAKET: For å få plass til en SUV med takboks trengs det god takhøyde. − Vi måtte endre på den opprinnelige takkonstruksjonen med tanke på isolering for å få riktig høyde, sier Tore Erik Hammer hos Bygger'n.

TRENING OG TRIVSEL: I garasjen til Førde er det også gjort plass til en ergometersykkel og en motorsykkel.

TO NØKLER: En garasje til mannen – og en garasje til konen. Hos familien Førde er garasjene både boder, treningsrom og avkoplingsrom. I tillegg til å huse bil med skiboks på taket.

Ute etter en enkel eller dobbel garasje? Med bod eller loft, eller kanskje en carport? Ta en titt på HIBA Hus sitt sortiment her. 

Husk, det er mulig å inkludere et hobbyrom eller ekstra lagringsplass i din nye garasje hvis ønskelig.
HIBA Hus tegner også gjerne en egen garasje for deg tilpasset den eksisterende bebyggelsen på din tomt.
Usikker på hvor du skal starte? Ta kontakt med din lokale Bygger'n-butikk, så får du fagfolk til å hjelpe deg i gang.
Opprettet
04.03.2022
Oppdatert
16.03.2022

Andre artikler

Sjekkliste for ny levegg

Sjekkliste for ny levegg

Her får du tips om hva som er lurt å tenke på før du setter opp ny levegg.

Tips ved bygging av terrasse

Tips ved bygging av terrasse

Skal terrassebordene legges med "smilefjes" eller ikke? Her for du tips til hvordan du bygger terrasse eller veranda.

Episode 1: Bygge en steinterrasse

Episode 1: Bygge en steinterrasse

I første episode skal lagene gjøre ferdig en steinterrasse. Lyst til å prøve du også? Her er oppskriften.

Episode 2 - pergola.

Episode 2 - pergola.

I denne episoden skal lagene ferdigstille hver sin pergola. Lyst til å prøve du også? Her er oppskriften.

Episode 3 - hagemøbler.

Episode 3 - hagemøbler.

Hva er vel en uteplass uten noe å slappe av på? En utebenk må man ha, og det skal deltakerne prøve seg på i denne tredje episoden. I tillegg får deltakerne teste å lage noe utfra egen kreativitet helt uten byggebeskrivelse.

Ulike rom krever ulike gulv

Ulike rom krever ulike gulv

Langt fra alle gulvtyper er like godt egnet i alle boligens rom.

Icons/Large/Chat