Bilder fra et rehabiliteringsprosjekt Trio-Bygg jobber med i Trondheim. De føler seg trygge med å jobbe her siden huset står tomt.

Håndverkere satser på utendørsprosjekt

Trio-Bygg AS i Melhus satser på utendørsprosjekt der de ikke er i direkte kontakt med folk. Det er tid for tak, terrasse og garasje.

- Akkurat nå føler vi oss tryggest på å ta på oss prosjekt utendørs, som taklegging, bygging av terrasser eller oppsetting av garasjer. Slike prosjekt kan vi gjennomføre uten å ha kontakt med folk, sier daglig leder, Bernt Gagnås, i Trio-Bygg AS.

Her kan du lese om hvordan du bygger egen terrasse - trinn for trinn

Tøffe tider 

Det er tøffe tider for håndverkere, som så mange andre. Byggeprosjekt uteblir for å hindre spredning av korona-viruset. Arbeidsmengden har blitt mindre, de jobber ikke oppsøkende, drar lite på befaringer eller jobber innendørs der det bor folk i bygningene lenger. Dette har resultert i at halvparten av de ansatte i Trio-Bygg AS nå er permitterte.

- Akkurat nå er det ikke jobb til alle, dessverre. Men det er fortsatt en del prosjekter vi kan ta. Vi jobber blant annet med rehabilitering av en fraflyttet bygning, vi bygger om en restaurant som står tom og vi regner på prosjekt som skal settes i gang litt lenger frem i tid, sier Gagnås.

Bruk håndverkerne!

Han mener det fortsatt er viktig å bruke håndverkertjenester, dersom det er trygt og i tråd med retningslinjene fra FHI og helsemyndighetene, slik at arbeidsplasser ikke går tapt.

Han oppfordrer folk til å tenke mer langsiktig, og i samråd med byggefirmaene planlegge prosjekt som kan gjennomføres lenger frem i tid.

- De som tar kontakt nå kommer først i køa når ting er tilbake til normalen igjen, sier Gagnås, som i likhet med resten av bransjen er opptatt av å holde AS Norge i gang.

Les også: Kunder i karantene handler kontaktløst

Samarbeidet med Bygger’n synes han foreløpig går bra.

- Det fungerer greit. Bestilte varer leveres fortsatt til avtalt tid, selv om vi har hjemmekontor.

Bernt Gagnås, daglig leder i Trio-Bygg AS

Bernt Gagnås, daglig leder i Trio-Bygg AS

- Vi er 100 % operative 

Bygger’n Proff har et tett samarbeid med håndverkerne, og følger nøye med på korona-situasjonen og hvordan markedet påvirkes. Oppdateringer fra landets butikker og proffkunder kommer via daglige møter med regionsjefene.

- Først og fremst vil jeg takke alle som sørger for å holde hjulene i gang, både ute på byggeplass og i resten av næringskjeden. Vi i Norge er utrolig heldige som har selvstendige og dyktige håndverkere som ser mulighetene - ikke bare problemene. Trio-Bygg AS gjør helt riktig i å fokusere på hvilke jobber de faktisk kan gjennomføre, sier markedsdirektør i Bygger’n Proff, Markus Sletten Berget.

Bygger’n har butikker og proffkunder over hele landet, som alle har sine utfordringer knyttet til korona-situasjonen. Noen opererer i kommuner der nesten alt er satt på pause, andre i områder der ingen så langt er smittet.

Bygger’n er uansett lokasjon 100 % operative, har vanlige åpningstider, fulle lager og er leveringsdyktig over hele Norge.

- Det som går igjen, uavhengig av lokasjon, er at vi har fantastiske medarbeidere og kunder. Og alle ønsker å bidra i denne dugnaden for å holde AS Norge i gang. Vi i Bygger'n skal være her i årene som kommer, og jobber systematisk videre med å forbedre tilbudet til proffkundene våre. Det er bare å følge med fremover, sier Sletten Berget.

Markus Sletten Berget, markedsdirektør, Bygger

Markus Sletten Berget, markedsdirektør, Bygger'n Proff

Opprettet
28.09.2021
Oppdatert
28.09.2021

Andre artikler

Bygger'n i topp tre

Bygger'n i topp tre

Nylig undersøkte eButikker nettbutikkene som selger trelast og byggevarer på nett, og landet på tre anbefalinger for en trygg netthandel.

- Planen var to somre i Bygger’n, men plutselig var åtte år gått

- Planen var to somre i Bygger’n, men plutselig var åtte år gått

For mange starter karrieren med en sommerjobb. Det gjorde det også for Niklas Tronsmo.

Restaurerer stabbur og låve med byggevarer fra Bygger’n

Restaurerer stabbur og låve med byggevarer fra Bygger’n

Til stor glede for de som besøker og bruker det populære turmålet Rønningen gård i Trondheim.

1 av 3 søker informasjon i butikk når de pusser opp ute

1 av 3 søker informasjon i butikk når de pusser opp ute

- Kunnskap er noe av det beste vi kan tilby, sier leder for Bygger'n-skolen, Steinar Lium.

Vil redusere sløsing på byggeplass

Vil redusere sløsing på byggeplass

Nytt stjernelag: Byggmesteran AS, SINTEF og Bygger’n går sammen for å finne ut hvordan man skaper en mer effektiv og bærekraftig drift på byggeplassen.

Over kanalen for en 10-øring

Over kanalen for en 10-øring

For 140 år siden flyttet Fløtmann inn i det som den gangen ble kalt Smith-brygga i Trondheim. Fortsatt står klokka som ringer på fløtmannen i Ravnkloa.

E.A. Smith og Columbus utvikler fremtidens handel

E.A. Smith, som driver blant annet Bygger’n-kjeden, har inngått en omfattende avtale med Columbus om utvikling og leveranse av nye e-handelsløsninger for å styrke og sikre virksomheten fremover.

Icons/Large/Chat