Den nye uteplassen har blitt en fin arena for beboerne og møtes på. Foto: Ronny Danielsen

Uteplatting i evig solnedgang til Trondheim Mottakssenter

Beboere og ansatte har lenge ønsket seg et forbedret og attraktivt uteområde. Ved hjelp av Bygger’n, Byggmester Ulrik Rendal, Byggmester Anderssen & Liasjø har de fått ønsket oppfylt.

«I dag er jeg ingeniør!», utbryter Amir ved Trondheim Mottakssenter fornøyd mens han hjelper til med å bygge platting på senterets uteområde.

Han, i likhet med de andre beboerne og ansatte, har lenge ønsket seg et forbedret og attraktivt uteområde.

Amir var til god hjelp under oppsetting av plattingen. Foto: Ronny Danielsen

Slik så det ut før prosjektet startet. Foto: Ronny Danielsen

- Vi har savnet en samlingsplass der beboerne kan oppholde seg, kanskje invitere nye venner på grilling og et sted foreldre kan møtes mens de holder oppsyn med barna som leker. Det er også positivt at beboerne får en finere utsikt fra rommene sine, det var ganske grått og trist fra før, sier Maria Rosmo, avdelingsleder, tilrettelagt avdeling ved Trondheim Mottakssenter.

225 personer er registrert hos Trondheim mottakssenter, de fleste bor her på Sandmoen, og blant dem 47 barn. Nå har de ved hjelp av Bygger’n, Byggmester Ulrik Rendal og Byggmester Anderssen & Liasjø fått ønsket om et nytt uteområde oppfylt.

Underveis i byggingen, med Kompis sin foodtruck tilstede for å gi litt energi til byggerne. Foto: Ronny Danielsen

Flere beboere kom ut og hjalp til med byggingen. Foto: Ronny Danielsen

Bærekraftige lokalsamfunn

Det var tidligere i sommer at mottakssenteret tok kontakt med Bygger’n for å høre om materialer til en terrasse. Bygger’n tok raskt en avgjørelse om at her skulle de hjelpe til gratis.

- En av våre kjerneverdier er å kunne bidra til bærekraftige lokalsamfunn, og nettopp dette prosjektet synes vi var verdt å satse på, sier Roy Danielsen, marketing- og aktivitetsansvarlig i Bygger’n Proff.

 

Roy Danielsen, marketing- og aktivitetsansvarlig i Bygger'n Proff, har vært med på prosjektet fra a til å. Foto: Ronny Danielsen

Også markedsdirektør i Bygger'n Proff, Markus Berget, bidro under byggingen. Foto: Ronny Danielsen

Han tok kontakt med Byggmester Ulrik Rendal og Byggmester Anderssen & Liasjø, som var like kjappe til å si ja til å bidra.

- Vi er travle alle sammen, men noen prosjekt er mer verdt å sette av tid til enn andre. Å bidra med arbeidskraft til slike formål er givende på en annen måte enn å bare tjene penger. Vi har hørt mange sterke historier fra beboerne som har hjulpet til, og vi håper det nye uteområdet vil lyse opp hverdagen deres noe, sier Ulrik Rendal.

- Det var ikke vanskelig å si ja til å bidra på dette prosjektet. Jeg vokste selv opp i beskjedne kår og hadde ingenting. Det hadde vært fint om vi hadde fått denne type hjelp den gangen jeg var barn. Vi fagfolk får gjort mye på kort tid, det koster oss så lite, men betyr så mye for andre. Derfor sa jeg ja til å være med på prosjektet, sier Tommy Anderssen.

Ulrik Rendal stilte velvillig opp da Bygger'n spurte om de ville bidra. Foto: Ronny Danielsen

Her er Tommy Anderssen godt i gang. Foto: Ronny Danielsen

Flere leverandører og samarbeidspartnere har bidratt for anledningen. Habo har levert en bålpanne og Bartepizza og Kompis serverte lunsj til alle under dugnaden.

Svenil Skilt & Dekor og Midt-Norsk Montasje har forvandlet baksidene av kontainerne på stedet til en nydelig solnedgang, og setter stemningen for de som benytter seg av det nye arealet.

Habo leverte bålpanne, som beboerne kan nyte året rundt. Foto: Ronny Danielsen

Mat fra Bartepizza ble godt tatt imot. Foto: Ronny Danielsen

Burger fra Kompis i lunsjen. Foto: Ronny Danielsen

Svenil Skilt & Dekor og Midt-Norsk Montasje gjorde en god jobb med å lage en solnedgang på kontaineren. Foto: Ronny Danielsen.

God respons

Responsen fra beboerne har vært god. De har vært nysgjerrige på byggeprosjektet, og flere har kommet ut av rommene sine for å hjelpe til. De har dermed fått lært en ting eller to om håndverker-faget.

- Det har vært utrolig fint å få til denne dugnaden sammen med fagfolk, som gjør at vi er sikre på at plattingen blir stabil og vil vare i mange år. Den har blitt tatt i bruk allerede. En dame som bor her inviterte faktisk en av de ansatte på en kaffe på uteplassen nylig, så vi ser at den utgjør en forskjell for de som bor her, sier mottaksleder Tuva Ravn Eggan.

Hun legger til at de kommer til å utnytte uteområdet så godt de kan fremover, og gjøre den enda triveligere ved å male og plante til våren. Dette vil bli aktiviteter som gjøres sammen med beboerne. På den måten er de med på å gjøre sine omgivelser så fine som mulig.

Helt nytt og trivelig uteområde. Foto: Ronny Danielsen.

Mange stilte opp på dugnaden. Foto: Ronny Danielsen.

For en herlig gjeng. God stemning! Foto: Ronny Danielsen

Opprettet
28.09.2022
Oppdatert
30.09.2022
Icons/Large/Chat