Niklas Tronsmo på jobb hos Bygger'n Stavset.

- Planen var to somre i Bygger’n, men plutselig var åtte år gått

For mange starter karrieren med en sommerjobb. Det gjorde det også for Niklas Tronsmo.

Erfaren Bygger’n-mann

Fra sommerjobb, til deltidsjobb, til fullstilling og så tilbake til ekstrajobb. Niklas Tronsmo fra Trondheim har blitt en erfaren Bygger’n-mann etter snart åtte år i bedriften.

Tronsmo var bare 16 år da han fikk sin første sommerjobb hos Bygger’n Stavset i 2012.

- Dagen jeg startet var det bare å begynne rett på. Det var mye folk i butikken og mye å gjøre den sommeren. Jeg registrerte varer for kunder og ryddet, forteller Tronsmo, som må ha gjort et godt inntrykk. For ved sommerens slutt ble han tilbudt deltidsjobb i samme butikk.

To år senere gikk han over til en heltidsstilling i Bygger’n Heimdal, ble der i to år, før han returnerte til Bygger’n Stavset. I fjor høst ble heltidsstillingen til jobbing én dag i uka og annenhver lørdag, da han begynte på økonomi- og administrasjonsstudie ved BI.

- Planen var å være to somre i Bygger’n, men plutselig var åtte år gått, og det blir sikkert ti også. Jeg blir nok til jeg er ferdig med studiene, sier Tronsmo.

Godt miljø og gode betingelser

At han har holdt seg til Bygger’n i så mange år, har flere årsaker.

- Jeg har blitt godt mottatt av kolleger, det er en svær organisasjon med gode betingelser og bra arbeidstid. Man slipper å jobbe sent på kvelder eller natt ved siden av studiene.

Han forteller at han ble fort voksen av å jobbe i Bygger’n, i møter med kunder som forventer høy kvalitet både i produkt og service.

- Man skulle helst ha vært både maler, snekker, murer og alt for å kunne svare på alt folk lurer på. Men man lærer fort, og det er viktig at man er nysgjerrig og selv tar initiativ til å lære seg det som skal til for å hjelpe kundene, sier Tronsmo.

Han ser imidlertid ikke for seg å jobbe i en Bygger’n-butikk etter endt studie, men ser seg selv inne på et kontor der han kan holde på med regnskap og budsjettering.

Satser på egne medarbeidere

Bygger’n eies av E. A. Smith-konsernet, og har cirka 90 butikker over hele landet. Hver sommer dukker nye ansikt opp bak kassene i butikkene, men ofte er det de samme år etter år.  

- Vi er svært heldige som får veldig mange gode søkere til våre stillinger. Mange av våre dyktige medarbeidere har startet som sommervikarer og deretter gått interne karriereveier, både på tvers av forretningsområder, men også oppover i konsernet, sier HR-direktør i E. A. Smith AS, Eirun Hovde.

Det legges stor vekt på at nye medarbeidere er fleksible, ryddige, lærevillige og alltid vil sette kunden i fokus. Det er en fordel med noe kunnskap om byggevarer, og gjerne et trucksertifikat. Tilgjengelig, omgjengelig, punktlig og profesjonell er andre stikkord.

Mennesker som trives i lag, har lettere for å trekke i samme retning. Bedriften ønsker derfor å skape et samarbeidsklima der trivsel og effektivitet er to sider av samme sak.

Mange av butikkene har behov for ekstrahjelp – ta direkte kontakt med din nærmeste butikk.

Opprettet
28.09.2021
Oppdatert
28.09.2021

Andre artikler

1 av 3 søker informasjon i butikk når de pusser opp ute

1 av 3 søker informasjon i butikk når de pusser opp ute

- Kunnskap er noe av det beste vi kan tilby, sier leder for Bygger'n-skolen, Steinar Lium.

E.A. Smith og Bygger’n kjøper Lindal Treindustri

E.A. Smith og Bygger’n kjøper Lindal Treindustri

Styrker sin satsing på elementer og precut.

- Vi har aldri opplevd en slik terrasseboom som dette

- Vi har aldri opplevd en slik terrasseboom som dette

Siden koronaens inntreden i mars har Moelven levert rekordstore mengder med terrassegulv.

Over kanalen for en 10-øring

Over kanalen for en 10-øring

For 140 år siden flyttet Fløtmann inn i det som den gangen ble kalt Smith-brygga i Trondheim. Fortsatt står klokka som ringer på fløtmannen i Ravnkloa.

Stormsuksess med Stormfestivalen

Stormsuksess med Stormfestivalen

Den anerkjente kunstneren Kjell Erik Killi Olsen, en av initiativtakerne til festivalen, roser blant andre Bygger’n for å vise dugnadsånd i en spesiell tid.

E.A. Smith og Columbus utvikler fremtidens handel

E.A. Smith, som driver blant annet Bygger’n-kjeden, har inngått en omfattende avtale med Columbus om utvikling og leveranse av nye e-handelsløsninger for å styrke og sikre virksomheten fremover.

Icons/Large/Chat