- Det mest spesielle prosjektet jeg har vært med på

Et fantastisk byggverk har blitt et blikkfang på kanten av en isbre i Hardanger. Bygger'n har stått for levering av byggevarer til prosjektet.

På kanten av en isbre i Hardanger, 1200 meter over havet, står et nybygd velkomstsenter med restaurant, konferanserom og skiutleie. I sollyset speiler fjellene seg i de blanke båndtekkingsplatene på utsiden av bygget, som sammen med et utvendig amfi i massivt tre skaper et unikt uttrykk og samspill med naturen rundt.

- Dette er nok det mest spesielle prosjektet jeg har vært med på, og jeg synes det ble veldig stilig. De jeg har pratet med lokalt i Jondal, synes også det ble fantastisk flott, sier prosjektansvarlig Egil Jensen Grotnes, ved Bygger’n Jondal.

De har levert det meste av byggevarer til bygget, som står ved Fonna sommerskisenter i Hardanger, både innvendig og utvendig. Bunntekningsplatene som gir bygget det stilige, blanke preget er levert og montert av Flotve Blikkenslager. 

Leveringen har blant annet inkludert trevarer i kebony-materialer, isolasjon fra Rockwool, utvendig gråbeiset kledning fra møre, vinduer fra Nordvestvinduet, alle vegger og benker innvendig er satt opp i kryssfinér fra Fritsøe. Toalett, kjøkken, vaskerom, garderober og bad har baderomsplater fra Fibo-Tresbo.

Det har tatt to år å ferdigstille bygget, og i tillegg til å være det mest spesielle, er det også et av de mest utfordrende prosjektene Egil har vært med på. De har bare kunnet jobbe på stedet fra mai til oktober/november. I vintermånedene er både vei og området nedsnødd. 

- Man er værutsatt der oppe, og enkelte dager ble nok ekstra utfordrende når det blåste med en vindhastighet på over 50 km/t. Vi måtte trekke innendørs noen ganger. Det var heller ikke uvanlig at vi jobbet med ullklær og tykke boblejakker, mens folk i sentrum har gått i shorts og T-skjorte, forteller Egil.

Bygget er tegnet av arkitekt Lars Berge, som holder til i Kvam i Hardanger.

Opprettet
16.06.2022
Oppdatert
16.06.2022