Bygger'n først ute med mer klimavennlige gipsplater

Verdenspremiere! Bygger’n fikk det første lasset med NorGips sine nyeste gipsplater, ECO-board, som har 68 % lavere klimagassutslipp.

Gipsplatene er 100 % resirkulerbare og avgir ingen skadelige gasser eller partikler.

Platene skal brukes til byggingen av et nytt aktivitetssenter på Stavne gård i Trondheim. Stjern Entreprenør er totalentreprenør, mens Bygger’ns proffkunde Tømrermester Arnstein Sørgård AS har det innvendige tømrerarbeidet.

Bygg- og anleggsbransjen har et stort potensial når det gjelder å redusere klimautslipp, og bransjen er en viktig brikke i Norges mål om kraftig reduserte klimautslipp i tråd med FNs bærekraftsmål.

ECO-platen fra NorGips skal konstruere bedre og mer bærekraftige bygg, og bidra til å oppnå et lavere samlet fotavtrykk – både når det gjelder produksjon, levering og avfall.

– Gjennom produksjon med 100% fornybar energi reduseres klimagassutslippene med 68 % på Norgips Standard ECO, sammenlignet med Norgips Standard. Det er ikke dårlig når man tenker på at en standard gipsplate har lavt CO2-fotavtrykk i utgangspunktet. Produktenes miljøpåvirkning er viktig, siden kravene til miljøsertifisering av bygg er økende. ECO-platene kan leveres med kjøretøy som går på biodrivstoff, noe som ytterligere bidrar til å få ned utslippene, skriver Mikael Blomgren, Marketing Manager i Norgips, på sine hjemmesider.

- Det er fantastisk at vi har kunder, sluttkunder og leverandører som virkelig tar i bruk funksjonelle og bærekraftige løsninger i sine prosjekter, sier en stolt salgssjef i Byggern Proff, Knut Erik Sundsvold.

Opprettet
06.02.2023
Oppdatert
26.04.2023
Icons/Large/Chat