- De brukte brekkjern, hammer, sag, stikksag og drill, i tillegg til å male.

Elever ved Drammen vgs sørget for pallesofaer på en ny "henge-plass" ved skolen. Med litt hjelp fra Sløydmillionen.

12. - 15. juni 2023 ble Anderledesuka arrangert ved Drammen videregående skole. Skolen ønsket i den forbindelse å gi elevene en gøy utfordring – nemlig å designe, utvikle og bygge et robust og kult utendørs henge-sted. Blant annet med 10 pallekarmsofa-moduler. (se videoen nederst på siden)

Dette syntes vi i Bygger’n hørtes ut som en fin utfordring til ungdom uten så mye erfaring med å bygge ting selv. Derfor valgte vi å støtte de med 15 000 kroner fra Sløydmillionen. De hadde Europaller, men fikk verktøy og god opplæring fra vår fagmann og daglig leder ved Bygger’n Drammen, Tore Erik Hammer. Elevene tok utfordringen på strak arm og sagde og snekret og malte i vei. Resultatet ble kjempekult!

Inger Bondevik Grimm i organisasjonen klima- og kulturformidling i Drammen, forteller at arbeidsmoralen blant elevene var god, og at de syntes det var gøy å teste forskjellig verktøy.

- De brukte brekkjern, hammer, sag, stikksag og drill, i tillegg til å male. Noen var ganske drevne, men de fleste var nybegynnere. Alle lærte raskt, og vi er superfornøyde med resultatet. Vi tror møblene vil være til stor glede på den nye møteplassen «Garasjen», og at det kommer til å bli flere snekretreff på Tangenkaia i årene fremover, sier hun.

De som står bak søknaden til Sløydmillionen var nabolaget Strømsø, Drammen vgs og Marienlyst ungds. Området de har fått boltre seg på ligger nettopp her, samt ved Brandengen barneskole.

Opprettet
03.07.2023
Oppdatert
03.07.2023
Icons/Large/Chat