Fikk 15 000 kroner fra Bygger’n til å oppgradere sløydsalen

Glade elever fra Grønli skole i Porsgrunn kom til Bygger’n Haslestad i følge med sløydlæreren sin for å få sin tildeling fra Sløydmillionen.

Camilla Isdal Standal er en av mange sløydlærere rundt om i landet som forteller at de jobber på en skole med en sløydsal som trenger en oppgradering.

- Grønli skole er Porsgrunns største barneskole med ca. 350 elever. Skolen er bygget i 1965 og bærer preg av dette, spesielt sløydsalen. Hos oss er sløyd et fag elevene virkelig digger, de smiler og det er så å si alltid god stemning på sløydsalen. Det hadde vært veldig givende for elevene å få oppgradert det generelle utstyret til dette rommet, for det er i bruk hele uka. Både til klasser og til enkeltelever og små grupper som har behov for å røre litt ekstra på seg i løpet av skoledagen. Dette rommet skaper i utgangspunktet mestring, men når redskapene er utslitt og gamle blir mye av sjarmen med faget fallende, og det syns jeg er utrolig synd, skriver Camilla i søknaden.

Mange skoler søker

Sløydmillionen er et initiativ i regi av byggevarekjeden Bygger’n. I en tid hvor sløydfaget nedprioriteres i skolen og mulighetene for barn og ungdom til å lære seg å snekre svekkes, slår vi et hammerslag for verktøymestring og byggeglede. Bygger’n deler ut 1 million til skoler, barnehager, foreninger, private initiativ etc., som søker etter midler. Det eneste kriteriet for å søke er at barn og unge er med på prosjektet.

Grønli skoles sløydsal er ikke unik. Sløydmillionen har fått inn hundrevis av søknader fra skoler med sløydsaler som holder lav standard. Vi kan ikke hjelpe alle. Men noen. Som Grønli skole, som nå har fått nytt kvalitetsverktøy for 15 000 kroner.

Engasjerte barn

Tre ivrige og blide barn, Viljar Oksum-Eriksen, Lotta Stulen Olsen og Liam Gundersen Aasland, syntes det var veldig stas å være med til Bygger’n Haslestad for å hente verktøy.

- Det var moro og se interessen og engasjementet til barna når de gikk rundt i butikken og skulle hente ut varer til sløydsalen. De synes sløyd er veldig gøy, og de gledet seg til og bruke det nye verktøyet de fikk med seg. «Så mye har vi aldri handlet før, kom det fra barna». Det at vi i Bygger’n kan bidra med støtte fra Sløydmillion gir muligheter som er sårt trengt rundt omkring på norske skoler, sier daglig leder ved Bygger’n Haslestad, Bård Solberg.

Han håper bidraget motiverer og inspirerer både elever og lærere ved skolen – og at de fortsetter å være med på å gjøre sløyd greit igjen!

Opprettet
14.06.2023
Oppdatert
14.06.2023
Icons/Large/Chat