Personvernerklæring - Bygger´n

Personvernerklæring

1. Innledning

Internett-domenene smith.no, smithstal.no, hibahus.no og byggern.no med underdomener eies og drives av:

E.A.Smith AS, Heggstadmoen 13, 7080 HEIMDAL,
Organisasjonsnummer: 816 051 142

nettbutikk.byggern.no gir deg mulighet til å se, reservere i butikk og kjøpe våre produkter over internett, og få de levert hjem til deg. Når du går inn på og tar i bruk nettstedet, samtykker du til vilkårene og denne personvernerklæringen.

Bygger’n-klubben en til for deg som er kunde av Bygger’ns nettbutikk og fysiske butikker, og som har registrert deg som medlem. For å bli medlem, må du lage en bruker på nettbutikk.byggern.no eller i mobil-appen JOYN og godta denne personvernerklæringen.

Hibahus.no gir deg mulighet til å laste ned eller bestille fysiske kataloger av våre hus, hytte og garasjemodeller.

2. Om vår personvernerklæring

E.A.Smith AS tar ditt personvern alvorlig. Vi er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. Denne erklæringen er en forklaring på hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern. Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og handlehistorikk.

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. E.A.Smith er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med norsk lov. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

Ved å ta i bruk våre tjenester som tilbys via smith.no, smithstal,no, hibahus.no, byggern.no og Bygger’n-klubben, godkjenner du til at vi samler inn og bruker dine personopplysninger slik det fremgår av avtalen mellom deg og oss. Vårt grunnlag for å behandle dine opplysninger er godkjent fra deg.

Dine data er trygge og brukes kun av oss til det vi oppgir i denne erklæringen. Dersom du har spørsmål om dine personopplysninger kan du når som helst ta kontakt med oss på .

3. Byggern.no og nettbutikken

Våre nettsted byggern.no og nettbutikk.byggern.no gir deg informasjon om oss, våre butikker og våre tjenester. Videre gir den deg oversikt over våre produkter, og mulighet til å reservere produktene i butikk eller bestille disse hjem til deg. Når du tar i bruk nettsiden, kan vi innhente opplysninger om deg i henhold til denne erklæringen. Du trenger ikke opprette konto hos oss eller bli medlem i Bygger’ns kundeklubb for å handle våre produkter, men du må oppgi ditt navn, din adresse, gyldig e-postadresse og mobilnummer.

4. Hibahus.no

For å kunne få sendt deg våre papirkataloger trenger vi ditt navn og din adresse. I tillegg oppfordrer vi til å oppgi gyldig e-postadresse og mobilnummer med tanke på senere kontakt. For å kunne sende deg en katalog elektronisk trenger vi minimum ditt navn og din e-postadresse.

5. Smith.no og smithstal.no

Pr. i dag har vi ingen tjenester som samler personlige data på disse to nettstedene.

6. Bygger’n-klubben

Bygger’n-klubben er for medlemmer som har registrert seg. Ved å bli medlem vil du motta spesielle tilbud, nyheter, inspirasjon og tips fra oss. Les mer om fordeler ved å være med i kundeklubben her.

For å bli medlem, må du oppgi ditt mobilnummer, en gyldig e-post-adresse og ditt navn. Øvrige personopplysninger du velger å gi til oss på registreringssiden er frivillig.

Medlemskapet er gratis. Alle personer som har fylt 16 år kan registrere seg. Alle fordeler medlemskapet gir er personlige. Fordelene kan kun benyttes av deg for personlig bruk og kan ikke overdras til andre, med mindre annet fremgår særskilt. Du er ansvarlig for å ta forholdsregler slik at ikke andre får tilgang til kontoen.

Som medlem kan du få tilbud på e-post og SMS. På e-post sender vi jevnlig ut nyhetsbrev. Du kan når som helst bestemme at slik markedsføring skal opphøre for enten e-post eller SMS eller begge kanaler, ved å bruke avmeldingsfunksjon i e-posten/SMS-en fra oss eller ved å benytte annen avmeldingsfunksjon som er vist som tilgjengelig for deg. Selv om du velger å melde deg av mottak av markedsføring på SMS eller e-post, vil vi så lenge du er medlem kunne sende deg informasjon av betydning for medlemskapet ditt (som f.eks. endringer i medlemsvilkår).

Slik sikrer vi personopplysningene: Vi bruker HTTPS-kommunikasjon for kryptert og sikker overføring av data mellom deg og oss. Vi håndterer personopplysninger på en kryptert og sikker måte.

7. Hvilke opplysninger samler vi inn?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig til deg, samler vi inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette er. Vi samler ikke inn sensitive personopplysninger.

Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt
Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside, slik som byggern.no. Når du bruker våre tjenester, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.

Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre
Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om:

Bruk av tjenestene eller kjøp: Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene eller kjøp du gjør, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene, hvilke funksjoner du har brukt på sidene og hva du har handlet.

Informasjon om posisjon: Vi registrerer hvor du handler i våre butikker gjennom data fra kjøp du gjør. Vi registrerer også hvilken butikk du eventuelt registrerte deg i, og/eller den butikken du har valgt som din favoritt.

Kontaktopplysninger du selv gir oss

Når du registrerer deg hos oss, må du oppgi navn, norsk mobilnummer og gyldig e-post adresse. Ved bestilling av varer på nettbutikk.byggern.no må du i tillegg oppgi din adresse. Opplysningene lagres av oss. Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere, slik som henvendelser på e-post. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester, kjøpshistorikk eller sosiale medier du gir oss tilgang til.

 8. Bruk av opplysninger

Vi bruker personopplysninger om deg til følgende formål:

For å levere tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og, om relevant, for å kunne betale for tjenester. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene. Informasjon som er tilpasset ditt geografiske område kan for eksempel bli brukt til å finne hvor nærmeste fysiske butikk er eller hva beholdning for en vare er i din nærmeste butikk.

For å tilpasse tjenestene og å gi deg anbefalinger og relevant markedsføring
Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter du har kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.

For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering
Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom digitale annonser på eksterne nettsider og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der dine persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.

For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender
Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Vi gjør dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.

For å forhindre misbruk av tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger og analyser for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

Automatiske vurderinger
Gjennom analyse av dine kjøp kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.

 9. Om deling av personopplysninger

Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med tredjeparter. Unntak kan gjelde samarbeidspartnere tilknyttet tjenestene. Disse trenger enkelte opplysninger for å kunne levere tjenester til oss eller til deg, f.eks. betaling og/eller frakt. Vi vil også kunne utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov eller av offentlig myndighet.

Ditt kortnummer oppbevares ikke av oss. Alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Ved å benytte deres tjenester, samtykker du til deres vilkår.

Våre samarbeidspartnere:
Nets
Bluestone
Apsis
Link Mobility
Santander
Epinova

10. Dine rettigheter

Dine personopplysninger er tilgjengelig på Min Side i nettbutikk.byggern.no.

Du kan melde deg ut av byggernklubben ved automatisk avregistering når du mottar et nyhetsbrev eller ved å sende en epost til

Du kan også kontakte oss dersom du ønsker innsyn i hvilke av dine personopplysninger vi har lagret.

Hvis du oppdager feil i opplysningene vi har om deg, kan du selv endre dette i innstillingene på Min Side eller ved å ta kontakt med oss slik at vi kan rette opp i dette.

Du kan når som helst kontakte oss dersom du ønsker å slette dine lagrede opplysninger. Vi vil også sørge for å slette dine personopplysninger dersom du ikke lenger har et aktivt kundeforhold til oss.

Dersom vi oppdaterer eller endrer denne personvernerklæringen, vil vi gjøre deg oppmerksom på endringene.

11. Datatilsynet

Datatilsynet fører tilsyn med hvordan virksomheter behandler personopplysninger og behandler klager fra registrerte som mener seg utsatt for brudd på personvernlovgivningen. På Datatilsynets hjemmesider kan du lese mer om hvilke krav som stilles for behandling av personopplysninger og hvordan du kan klage.

 

 12. Kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss. Vår kontaktinformasjon er:

Adresse:
E.A.Smith
Postboks 9410 Torgarden
7493 Trondheim

Telefon: 72 59 24 00

Du kan også sende epost til vårt personvernombud:

Web: https://www.byggern.no, https://www.smith.no, https://www.smithstal.no, https://www.hibahus.no

 

Oppdatert: Trondheim 11. juni 2018

Finn nærmeste butikk

Norgeskart