Fra kjedelig til fargerikt – gi interiøret ditt en ansiktsløftning.

Er du lei av de gamle tremøblene dine? Før du kaster dem ut, se her! I denne guiden vil vi gjennomgå hvordan du lett kan fornye møblene i stuen din. Her kan du se hvordan du lett kan gi møblene dine en ansiktsløftning i form av en kul og gradert farge. Vi har tatt utgangspunkt i et kraftig rosa farge, men ingen farger er bedre enn andre – så velg den som passer best hjemme hos deg!

Dette trenger du:

1 spann akrylmaling til tre
1 rull markeringstape
Dekkpapp eller plast
Blyant
Malersprøyte
Målebånd

  • Snu krakken på hodet og bestem deg for hvor langt opp du vil at det fargede området skal gå. Bruk målebåndet og blyanten og marker dette. La det være samme høyde på alle stolbeina, så du får den flotteste effekten.

Gi interiøret en ansiktsløftning - sett krakken på hodet

  • Sett et stykke tape på markeringen hvor du ønsker at fargen skal slutte.

Gi interiøret en ansiktsløftning - sett på markeringstape

  • Pakk setet og stolbeina inn i dekkpapp eller plast, så resten av krakken ikke får maling på seg.

Gi interiøret en ansiktsløftning - pakk inn sete og stolbein

Gi interiøret en ansiktsløftning - sprøyt på maling

En spesiell fin visuell effekt får du om du graderer malingen til å være helt dekkende ved nederste del av stolbeina og nesten gjennomsiktig på toppen opp mot setet. Dette er veldig enkelt med malersprøyten – bare prøv! For å oppnå en gjennomsiktig effekt skal du stødig trekke malersprøyten vekk fra stolbeina mens du sprøyter på malingen. Når malingen er helt tørr, fjerner du forsiktig papir og maskeringstape.


Så er det bare å plassere bakenden på setet og nyte livet med ditt flotte, nye møbel. Husk at denne guiden kan brukes til et hvilket som helst tremøbel du ønsker å friske opp. Det er også mulig å eksperimentere med forskjellige farger på samme møbel for å få et energisk og kreativt uttrykk.

Kilde: my-home-diy.com/no

Finn nærmeste butikk

Norgeskart