Panelkolleksjonen - TRE bukkene Bruse og trollet

"TRE bukkene Bruse" - en vakker, strukturbørstet panelserie i harmoniske farger som vil passe godt inn i de fleste hjem og fritidshus.
Med inspirasjon fra gamle seter og støyler er panelene i TRE bukkene Bruse spesielt sortert for å få frem det særegne i treets natur. strukturen i treet hentes frem ved å børste vekk deler av sommerveden før panelene beises.

Panelkolleksjonen Tre bukkene Bruse og trollet fra Bergene Holm

Bukkebrun:

Bukkebrun panel

Vi kjenner alle til eventyret om de tre bukkene Brus som skal til seters for å gjøre seg fete. Vi ser dem for oss, fornøyde på veg til sommerbeite på setra. Helt til de møter uro og fare på vei over brua.

Geitebukken er en kjent og kjær skikkelse på den norske landsbygda og i fjellheimen. Som nyttedyr er den nesten uovertruffen, selv om de fleste i dag assosierer geita kun med den brune geitosten.

Denne panelen er inspirert av brunbukken, brunosten og gamle stølsfarger da fargen "Bukekbrun" ble blandet. Brun er en utfordrende farge å jobbe med, da det lett kan bli for mye rødt eller grønt i nyansene.

Bukkebrun er blitt akkurat passe brun, med et hint av grått og gyldne undertoner. Den vil passe inn i de mange hjem som har en brun, beige og naturlig fargepalett. Særlig godt vil den gjøre seg på fjellhytter hvor brunnyansene vil skape en lun, varm og tidløs atmosfære.

Bukkebrun interiør panel

 

Setergrå:

Setergrå panel

Å komme seg til seters var målet for de tre bukkene Bruse. Den trygge, gamle setra, omgitt av frodig natur, bratte fjell og lange lyse sommernetter. Den minste bukke Bruse trippet først...

Runt om i Norge finner vi mange, gamle setre og støyler. Lavmælte, værbitte bygninger som har huset folk og dyr i generasjoner. Små trehus som gjennom vintermånedene står forlatt og hvor naturens medfart gir dem sjel og særpreg.

Denne panelen er inspirert av den gråbrune, værbitte - nærmest sølvaktige patinaen som ubehandlet tre får når sol, regn og vind får gjøre sitt.

Setergrå vil kle en enkelt vegg eller hele rom i hus og leiligheter i by og bygd og fitidshus ved fjord og fjell. Setergrå passer rett og slett over alt.

Setergrå interiør

Bekkeblå:

Bekkeblå panel

De tre bukkene Bruse måtte krysse fossen og brua. Vi forestiller oss høye fjell med snøsmelting og brua over den buldrende fossen som munner ut i en klukkende bekk. Og under brua - det store, stygge trollet.

Blåklokker og slipte elvesteiner ble derfor brukt som inspirasjonskilde for å få fram den riktige nyansen av blå-grå-brun til fargetonen "Bekkeblå".

Vi elsker den litt kjølige, overlegne blåtonen som hevder seg over den varme gråtonen i bunnen. Det er nettopp dette fargespillet som kommer så godt fram når strukturbørstingen gjøres med riktig dybde.

Bekkeblå panel vil være lekker som en gavlvegg på et soverom, i en maritim stue ved skjærgården og i rom med en grå eller hvit fargepalett.

Bekkeblå panel interiør

Trollhvit:

Trollhvit panel

Under brua bodde trollet med øyne så store som tinntallerkener, og nese så lang som et riveskaft. Hvem har ikke som barn sett det skumle trollet for seg, skult i mørket under brua, med den kjølige fossen buldrende under seg?

Med trollet of fossen som utgangspunkt var det ikke tvil om at panelet måtte få fram kontraster,

En grovere strukturbørsting og påføring av flere fargenyaneser måtte til. Resultatet har blitt en unik og nyskapende panel hvor en kjølig grunntone balanserer perfekt med spennende grå skyggeeffekter. Den er kalt Trollhvit.

Panelen Trollhvit vil fremheve mange typer interiør og kan monteres både liggende og stående.

 Monterer du den liggende, skaper skyggeeffekten en tredimesjonal virkning og illusjonen om en gammel tømmervegg trer fram. Stående vil Trollhvit minne om veggen på en værbitt fiskenaust. Uansett vil en vegg med denne panelen vekke oppmerksomhet, ltt sånn som trollet i eventyret...

Trollhvit interiør vegg

 

Inspirasjon:

Trollhvit trapp interiør
Interiør panel Trollhvit

Trollhvit panel interiør
Interør panel Trollhvit

Seng setergrå interiør
Interiør panel Setergrå

Bad panel Setergrå
Interiør panel Setergrå

Bekkeblå inspirasjon
Interiør panel Bekkeblå

Sko panel Bekkeblå
Interiør panel Bekkeblå

Interiør panel Bukkebrun brunost
Interiør panel Bukkebrun

Interiør Bukkebrun panel

 

Kilde: Bergene Holm

Finn nærmeste butikk

Norgeskart