Er du klar for mørk parkett?

Mørk parkett: Et elegant og selvsikkert valg

Når du skal innrede hjemmet ditt, er gulvet et av de første og viktigste valgene å ta stilling til. Parkett blir som oftest valgt fordi det gir rommet en innbydende og varm atmosfære, eller fordi det er en del av kulturen, som i Skandinavia.


Mørke parkettgulv er en voksende trend da det følger med trenden om et mørkere interiør generelt. Foto: Boen


For noen er det å velge en mørk parkett kanskje et dramatisk valg, men det er ingen tvil om at mørke parkettgulv er svært elegante, tidløse og allsidige da de omfavner mange interiørstiler fra den urbane og moderne til den mer klassiske stilen. Det er rett og slett imponerende.

Når vi snakker om mørke parkettgulv går fargeskalaen som brukes av arkitekter og stylister fra mørkbrun via grå, mørkegrå og over i dyp sort. Parketten har ofte "vintage look", er i en rolig sortering og overflaten er matt snarere enn blank.


Et eksempel her er Eik Mystic Jungle som er et parkettgulv med mye karakter og personlighet på grunn av dets fantastiske mørkebrune farge med innspill av grått. Denne flotte fargekombinasjonen gir gulvet et livlig spill.

Mystic Jungle
BOEN Eik Mystic Jungle


Hvis du ønsker å skape en skarp kontrast i hjemmet ditt, kan du la det få en hvit ramme med hvitmalte vegger og tak, leke med hvite møbler eller velge mer feminine nyanser som blek rosa for å myke opp fargepaletten
Naturfarget tre er alltid en god kontrast å spille på, og planter er selvfølgelig også et flott valg.


Når det gjelder flisindustrien, har trelignende fliser allerede blitt etablert som en favoritt, og det ser ut til at denne trenden vil fortsette. Vi finner dem nå i alle mulige former og mønstre fra etterligning av plank til gamle massive tregulv osv.
Slike fliser kan være et godt alternativ å legge i gang og bad, da vi heller anbefaler å legge fliser her fremfor parkett.


Chevron  og fiskebensmønster som en kontrast til smale planker, er svært populære og ser fantastiske ut i mørke nyanser av brun og grå.


Et slikt gulv er Eik Arizona og Røkt Eik som har et flott fargespill av varme brune toner, og når det legges i fiskebensmønster flettes det naturlige og elegante sammen på en vakker måte. Med den nye overflatebehandlingen Live Pure vil parkettgulvet få et enda mer unikt, naturlig og matt utseende.


BOEN Eik Arizona


Parketten går aldri ut av moten, men design og trender er skiftende. Gulvets farge, størrelse og mønster kan bli brukt for å uttrykke deg og din stil. Akkurat som din klesgarderobe kan hjemmet ditt uttrykke din personlighet og karakter.


Kilde: Boen

Finn nærmeste butikk

Norgeskart

Tips om gulv

La La Laminat-land

Norge er et laminat-land. Laminat står øverst på ønskelisten når nordmenn pusser opp. Og det blir bare mer og mer pop. Les mer

Slik unngår du trinnlyd

Jo hardere et gulvmateriale er, dess mer lyder vil det kunne gi opphav til. Dette må det tas hensyn til når vi velger gulv. Trinnlyder er et vanlig - men unngåelig - problem! Les mer

Lyden av drømmegulvet

Når du skal kjøpe nytt gulv, kan det være lurt å bruke ørene. Spesielt hvis du drømmer om et massivt tregulv. Les mer

Når det klikker på soverommet

Lyst på parkettgulv på soverommet? Hvis du ikke har lagt gulv tidligere, er soverommet et fint førstegangsprosjekt. Slik klikker du deg nytt gulv! Les mer

Ulike rom krever ulike gulv

Langt fra alle gulvtyper er like godt egnet i alle boligens rom. Les mer