La La Laminat-land

Norge er et laminat-land. Laminat står øverst på ønskelisten når nordmenn pusser opp. Og det blir bare mer og mer pop.

FOLKEFAVORITT: Laminat er førstevalget for mange nordmenn.FOLKEFAVORITT: Laminat er førstevalget for mange nordmenn.

I 2016 ble det solgt nær 5 millioner kvadratmeter laminat i Norge. Det viser tall fra Prognosesenteret. Det er 7,2 prosent mer enn året før og cirka 1 million kvadratmeter mer enn parkett, som ligger på annenplass. Laminat er den store folkefavoritten når nordmenn skal legge nytt gulv.

Laminat er førstevalget for veldig mange. Det ser vi på omsetningen og utviklingen de senere årene. Tallene fra Prognosesenteret viser en forsterkning av trenden mot mer laminat. Det er lett å forstå hvorfor når vi ser på utvalget og kvaliteten på denne type gulv.

Høyere kvalitet

Kvaliteten og ikke minst designet på laminat har blitt vesentlig forbedret de senere årene. Det er i mange tilfeller vanskelig å bedømme om det er laminat eller parkett før man ser og kjenner nærmere etter.

Hos Gerflor merker de at laminat øker i popularitet.

– Dagens laminat ser ut som ekte tre, og det ser virkelig lekkert og eksklusivt ut. Vi selger stadig mer laminat i form av XXL lange bord. I tillegg er det svært holdbart. Man får ikke lett riper, sier Lene Lillejord, marketing manager hos Gerflor.

LETTSTELT: Laminat er svært lettstelt og enkelt å vedlikeholde.LETTSTELT: Laminat er svært lettstelt og enkelt å vedlikeholde.

Lettstelt

MODERNE: Dagens laminatgulv fås i mange ulike tidsriktige design.MODERNE: Dagens laminatgulv fås i mange ulike tidsriktige design.

Vi liker at ting er enkelt. Jo mindre vi trenger å gjøre, jo bedre. Da er det kanskje ikke så rart at laminat er førstevalget hos mange.

Laminat er tilnærmet vedlikeholdsfritt og veldig enkelt å legge. I tillegg får du et flott gulv som er egnet til de fleste rom i huset.

Laminat faller gjerne noe rimeligere enn parkett, og kan derfor være et naturlig valg for mange. Men trenden er også her at folk velger fra det øvre sjiktet.


NATURTRO: Du må gå nærme for å se at laminatgulv ikke er ekte tre.NATURTRO: Du må gå nærme for å se at laminatgulv ikke er ekte tre.

Sjekk ut Bygger'ns utvalg av laminat her

Kilde: IFI

Finn nærmeste butikk

Norgeskart

Flere gulvtips

La La Laminat-land

Norge er et laminat-land. Laminat står øverst på ønskelisten når nordmenn pusser opp. Og det blir bare mer og mer pop. Les mer

Slik unngår du trinnlyd

Jo hardere et gulvmateriale er, dess mer lyder vil det kunne gi opphav til. Dette må det tas hensyn til når vi velger gulv. Trinnlyder er et vanlig - men unngåelig - problem! Les mer

Lyden av drømmegulvet

Når du skal kjøpe nytt gulv, kan det være lurt å bruke ørene. Spesielt hvis du drømmer om et massivt tregulv. Les mer

Når det klikker på soverommet

Lyst på parkettgulv på soverommet? Hvis du ikke har lagt gulv tidligere, er soverommet et fint førstegangsprosjekt. Slik klikker du deg nytt gulv! Les mer

Ulike rom krever ulike gulv

Langt fra alle gulvtyper er like godt egnet i alle boligens rom. Les mer