Jamies 10 grilltips

GRILLSKOLEN - Jamie Olivers 10 beste grilltips!

1. Riktig verktøy

 Invester i grillredskap med langt håndtak for å beskytte hendene og gjøre grillingen tryggere.

2. Varier varmen

Enten du lager mat på gass, kull eller tre; prøv alltid å ha en varm og en kald side. Bruk den varme delen for å få stekeskorpe og fin farge på kjøttet, flytt deretter maten til den kaldere delen for å få det gjennomstekt på indirekte varme. 

3. Go big!

 Hvis du bruker biffstykker med vanlig størrelse tar det ikke lang tid før de er gjennomstekt. Hvorfor ikke prøve et dobbelt – eller kanskje tre ganger – så tykt biffstykke?!  Dette vil gi deg muligheten å oppnå en fin stekeskorpe og beholde saftene inne i kjøttet.
 

4. Lag dine egne burgere

Hjemmelagde burgere er så enkelt å lage! Trikset er å bruke kjøtt av beste kvalitet blandet med litt krydder og resultatet blir utmerket. Spør slakteren din om hva han anbefaler.

Sunwind - Opplevelser rundt grillen
GRILLSKOLEN - opplevelser rundt grillen

 

5. Lag en urtepensel

Bruk urter med litt kraftigere stilk, f.eks. fersk Rosmarin, timian eller oregano. Fest på en sleiv eller pinne, dyp den i litt olje og pensle på kjøtt, fisk eller f.eks focaccia. Tilfører maten på en enkel måte ekstra god smak.

6. Ikke glem fisken!

 Fisk og røyk hører sammen (røkelaks!). Grill en hel ørret eller en hel lakseside – bland litt røykflis med grillkull for å få tilsatt litt ekstra smak og lag mat som dine forfedre gjorde i sin tid.

7. Det finnes mer enn bare kjøtt…

 Ild gjør fantastiske ting med grønnsaker også. Kutt grønnsakene i tynne skiver, tørrstek dem på grillen, ha dem i en serveringsbolle med dressing og fordel dressingen ved å riste bollen grundig.

8. Husk tilbehøret!

 Glem aldri det viktige tilbehøret. Prøv klassisk potetsalat, grillet mais, eller - min favoritt - Navajo flatbreads og foccacia – perfekt for å dyppe i marinader.

Kjøtt på grillen
Grillskolen - Kjøtt egnet for grillen

 

9. Ikke legg kjøtt rett fra kjøleskapet på grillen

Det tar lenger tid å tilberede kaldt kjøtt. Best er det å ta ut kjøttet ca. en halvtime før du skal grille for å få romtemperatur.
 

10. To griller er bedre enn en!!

 Hvorfor ikke ha en grill ekstra for å holde maten varm på en lavere temperatur? Alle kjente utendørskokker gjør det – det redder enhver fest når du skal grille for flere over lengre tid.

Grillspyd på grillen GRILLSKOLEN - Tre ulike grilltyper og forskjellene på dem

Les mer

 

 

 

Kilde: Sunwind

Finn nærmeste butikk

Norgeskart

Fakta om gassgrillen

Grillfront
Les mer

Slik unngår du å brenne maten

Griller og grillutstyr

grill

Grillsett i fem deler