La deg inspirere av rødt

Rødt er en farge som kan gi mange assosiasjoner, og som kan bidra til å skape interiør som virker lune og varme, rolige og elegante eller lekne og friske. Bli inspirert av den røde fargens mange ansikter!

Rødt er en farge som assosieres med mye forskjellig, og som kan vekke en rekke følelser hos folk. Den kan symbolisere jul, kjærlighet, energi og lidenskap – men også fare, aggresjon og sinne. Det avhenger av hvem som ser fargen og i hvilken sammenheng.

Ta med rødt inn

Rødt regnes tradisjonelt som en varm farge. Men den kan dras i mange retninger, og slik kan du skape interiør som er både lune, dempede og elegante, eller lekne og morsomme. Og det trenger ikke å være vanskelig å ta rødt med inn. Det finnes mange nyanser, noen enklere å jobbe med enn andre.

Mørkt og elegant

MANGE ANSIKTER: Rødt kan ha mange ansikter. Dratt mot blått blir rødfargen dempet, rolig og elegant. MANGE ANSIKTER: Rødt kan ha mange ansikter. Dratt mot blått blir rødfargen dempet, rolig og elegant.

Mørke, dype rødtoner tilsatt litt blått er et perfekt utgangspunkt for et elegant og rolig interiør. Dette er relativt takknemlige farger å jobbe med, som kan være særlig aktuelle for deg som ønsker en mer moden palett. Det er for eksempel farger som er gode å jobbe med dersom du inspireres av den elegante hotellstilen, og ønsker litt luksus inn i hjemmet.

ÅRETS FARGE: Fargerike kåret rødt til sin årets farge 2017, og viste i den anledning frem hvordan ulike rødfarger kan gi helt ulike uttrykk. Her skaper de dype rødfargene som dras mot blått et elegant interiør.

PLATER: På dette soverommet er det malte veggplater i en dyp rødfarge. Walls2Paint er veggplater som er enkle å sette opp, og som gir en ny, slett vegg på null komma niks. (Foto: Forestia)
PLATER: På dette soverommet er det malte veggplater i en dyp rødfarge. Walls2Paint er veggplater som er enkle å sette opp, og som gir en ny, slett vegg på null komma niks.

Lekent og friskt

LEKENT: Røde og hvite tynne striper på veggen skaper et lekent uttrykk på kjøkkenet. Tapetet som er satt opp her er fra kolleksjonen Stripes fra Storeys. LEKENT: Røde og hvite tynne striper på veggen skaper et lekent uttrykk på kjøkkenet. Tapetet som er satt opp her er fra kolleksjonen Stripes fra Storeys.

Rødt kan også dras i en helt annen retning enn den rolige, elegante fargen over. Er du av dem som trives godt når det skjer litt mer rundt deg, med sterke farger og morsomme mønstre? Da kan kanskje de friske, klare rødfargene være noe for deg. Vurder gjerne tapet, slik at du kan leke deg med mønstre også. Her kan vi få assosiasjoner til det urnorske, med ski på beina og røde anorakker.

NORSK: Da Fargerike lanserte rødt som Årets farge 2017, påpekte de at rødt er «typisk norsk». Og den friske rødfargen kan utvilsomt dra assosiasjonene til skiturer, hyttekos og jul.NORSK: Da Fargerike lanserte rødt som Årets farge 2017, påpekte de at rødt er «typisk norsk». Og den friske rødfargen kan utvilsomt dra assosiasjonene til skiturer, hyttekos og jul.

Lunt og varmt

LUNT: Nå vil mange ha det lunt og hyggelig i stua. Med varme rød- og oransjetoner, myke tekstiler og taktile materialer kan den drømmen gå i oppfyllelse. Her er det brukt tekstiler og møbler fra Green Apple. LUNT: Nå vil mange ha det lunt og hyggelig i stua. Med varme rød- og oransjetoner, myke tekstiler og taktile materialer kan den drømmen gå i oppfyllelse. Her er det brukt tekstiler og møbler fra Green Apple.

Hvis du beveger deg mot den gule delen av fargesirkelen, vil rødfargene blir varmere. Bruker du varme, rolige rødfarger i interiøret, kan uttrykket bli lunt og hyggelig – et perfekt utgangspunkt for dem som ønsker hulefølelsen, eller bare å kunne krype opp i en deilig sofa og få en følelse av varme rundt seg.

Finn ut hvilken atmosfære du ønsker, og la deg inspirere av de røde fargene – kanskje er det noe for deg!

FARGERIKT: I denne fargerike leiligheten er den samme rødfargen brukt både på vegger, tak og listverk. Alt er malt i fargen Brown Red fra Pure & Original. Dør/listverk er malt med «Traditional Paint lacquer waterbased», mens veggen er malt med «Cla Ton-i-ton rødfargerFARGERIKT: I denne fargerike leiligheten er den samme rødfargen brukt både på vegger, tak og listverk. Alt er malt i fargen Brown Red fra Pure & Original. Dør/listverk er malt med «Traditional Paint lacquer waterbased», mens veggen er malt med «Cla
Ton-i-ton rødfarger

INN MED VARMEN: Rødt trenger ikke å være farlig å bruke på veggen, og i de rette nyansene kan det skape et mykt, fyldig og varmt interiør. INN MED VARMEN: Rødt trenger ikke å være farlig å bruke på veggen, og i de rette nyansene kan det skape et mykt, fyldig og varmt interiør.
Mørkt rødt tapet

MØRKT: En mørk rød tapet gir et eksklusivt preg til veggen, og skaper samtidig et lunt og behagelig interiør. Dette tapetet er fra kolleksjonen Alpha fra Fantasi Interiør.MØRKT: En mørk rød tapet gir et eksklusivt preg til veggen, og skaper samtidig et lunt og behagelig interiør. Dette tapetet er fra kolleksjonen Alpha fra Fantasi Interiør.

RØDT OG GRØNT: Grønt er komplementærfargen til rødt, og kan være en spennende motspiller i interiøret. Her er sofa og puter trukket i tekstiler fra kolleksjonen Colony fra Borge/Clarke & Clarke. (Foto: Borge)RØDT OG GRØNT: Grønt er komplementærfargen til rødt, og kan være en spennende motspiller i interiøret. Her er sofa og puter trukket i tekstiler fra kolleksjonen Colony fra Borge/Clarke & Clarke.

MIKS: Ikke vær redd for å mikse farger, materialer og mønstre. Det får bare interiøret til å bli mer spennende og personlig! Disse tekstilene er fra Sanderson sin kolleksjon Art of the Garden, som føres av INTAG i Norge. (Foto: INTAG)MIKS: Ikke vær redd for å mikse farger, materialer og mønstre. Det får bare interiøret til å bli mer spennende og personlig! Disse tekstilene er fra Sanderson sin kolleksjon Art of the Garden, som føres av INTAG i Norge.

TYDELIG: Rødfargen fra paletten «The Working Home» fra Nordsjö skaper her et definert fargeområde som tydelig viser hvor arbeidsplassen er. Fargen tilfører samtidig interiøret varme.TYDELIG: Rødfargen fra paletten «The Working Home» fra Nordsjö skaper her et definert fargeområde som tydelig viser hvor arbeidsplassen er. Fargen tilfører samtidig interiøret varme.

Finn nærmeste butikk

Norgeskart

Tips til Hus og Hjem

Dette bør du ha hjemme til enhver tid

I tillegg til pensler og maleruller, er det noen hjelpemidler til oppussingen du kanskje ikke tenker på, men som alltid er nyttige å ha i skapet. Les mer

Mal deg et godt nytt år med ro i sjelen

Det er ikke så dumt å starte det nye året med en ny farge på veggen. Å male en vegg er enkelt og inspirerende. Les mer

La deg inspirere av rødt

Rødt er en farge som kan gi mange assosiasjoner, og som kan bidra til å skape interiør som virker lune og varme, rolige og elegante eller lekne og friske. Bli inspirert av den røde fargens mange... Les mer

Dette må du kunne om trapper

Husets smykke, altså trappen, består av mange deler. Vet du for eksempel hva en «repos» er? Her er svarene du trenger for å bli trappe-ekspert. Les mer

Gamle trapper i ny drakt

I hus med flere etasjer er trapper selvsagte deler av inventaret. Men tenker du noen gang over hvordan din trapp tar seg ut? Les mer

Finn fargene som klinger godt sammen

Farger er for øyet som musikk for øret. Derfor kan musikk brukes som veiviser til å finne farger som behager oss. Les mer

Puss opp på barnas premisser

Når barnerommet skal fornyes – la størrelsen på beboeren legge føringene. Les mer

Seks feil du bør unngå (når du skal velge farge)

Synes du det er vanskelig å finne riktig farge til et rom? Du er ikke alene. Ofte er det basert på uheldige opplevelser. Les mer

En god pipe er halve peisen

Oppdag fordelen med ventilert pipe Det finnes to hovedtyper piper, den ene typen har isolasjon utenfor pipeforingen, den andre ikke. Icopal leverte tidligere begge disse pipetypene, siden Icopalpip... Les mer

Spar penger - legg en plan

For mange huseiere blir den utvendige malejobben dyrere og mer omfattende enn tenkt. Med en vedlikeholdsplan kunne penger vært spart og frustrerende overraskelser unngått. Les mer

Syv solgule tips

Det er ikke mye sol som skal til før humøret stiger. Det skal også lite solgult til for å få det til å stråle litt ekstra i heimen. Les mer

Slik klargjør du for utendørsarbeidet

Solen varmer godt flere steder i landet, og kanskje verker det i kroppen etter å komme i gang med utendørsarbeidet. Her er rådene du trenger for å vite når du kan starte. Les mer