Trappens uante dekormuligheter

Opptrinnene i trappen er små, uutnyttede arealer – som bare venter på å bli sett!

Ved å dekorere kun deler av en trapp, kan det resultere i et annerledes interiørinnslag. Om det blir spenstig, rolig, lekkert, vakkert eller morsomt avhenger fullt og helt av hvilket uttrykk du ønsker.

Trappetrinn med glam-effekt: En annerledes variant, med pålimte paljetter på noen av opptrinnene.
Trappetrinn med glam-effekt: En annerledes variant, med pålimte paljetter på noen av opptrinnene.


Liten plass, stor effekt

Det er jo ikke store områder det er snakk om. Likevel gjør de mye av seg når du utnytter opptrinnenes potensial og gir dem en annen farge eller utseende enn resten av trappen eller rommet. De kan for eksempel males i en eller flere farger, tapetseres, de kan bekles med selvklebende folie eller pyntes på annen måte. Fargestyrke og et eventuelt mønster vil selvsagt påvirke resultatet.

PASTELL En delikat trapp, malt i hele seks farger. De dempede nyansene sørger for et rolig uttrykk. Kun kort veiPASTELL En delikat trapp, malt i hele seks farger. De dempede nyansene sørger for et rolig uttrykk.

Kun kort vei

Har du gått med planer om å male trappen, men synes jobben blir for omfattende, kan jo det å ta for seg enkelte eller alle opptrinnene være en midlertidig løsning. Effekten lar i hvertfall ikke vente på seg.  Kvier du deg for å ta malepenselen fatt, kan dekorfolie være et alternativ. Den skjæres eller klippes til og er selvklebende. I tillegg er den like enkel å fjerne som å sette opp – rask og reversibel.

MANGE FARGER Flere av regnbuens farger er tatt i bruk, blant noen umalte opptrinn.MANGE FARGER Flere av regnbuens farger er tatt i bruk, blant noen umalte opptrinn.


Dette er også en gyllen mulighet til å få brukt opp tapetrester, om det er fra ett eller flere prosjekter. Uansett hva du velger å smykke de anvendelige trinnene med, vil de garantert gjøre trappen til et blikkfang!

STERK OG KLAR Turkisfargen er et friskt element i de hvite omgivelsene – noe for sommerhuset?STERK OG KLAR Turkisfargen er et friskt element i de hvite omgivelsene – noe for sommerhuset?

DEKORFOLIE Opptrinnene er varme innslag blant alt det hvite. Dekorfolien er enkel å sette på, og like enkel å fjerne.DEKORFOLIE Opptrinnene er varme innslag blant alt det hvite. Dekorfolien er enkel å sette på, og like enkel å fjerne.

Kilde: IFI

Finn nærmeste butikk

Norgeskart

Tips til Hus og Hjem

Dette bør du ha hjemme til enhver tid

I tillegg til pensler og maleruller, er det noen hjelpemidler til oppussingen du kanskje ikke tenker på, men som alltid er nyttige å ha i skapet. Les mer

Mal deg et godt nytt år med ro i sjelen

Det er ikke så dumt å starte det nye året med en ny farge på veggen. Å male en vegg er enkelt og inspirerende. Les mer

La deg inspirere av rødt

Rødt er en farge som kan gi mange assosiasjoner, og som kan bidra til å skape interiør som virker lune og varme, rolige og elegante eller lekne og friske. Bli inspirert av den røde fargens mange... Les mer

Dette må du kunne om trapper

Husets smykke, altså trappen, består av mange deler. Vet du for eksempel hva en «repos» er? Her er svarene du trenger for å bli trappe-ekspert. Les mer

Gamle trapper i ny drakt

I hus med flere etasjer er trapper selvsagte deler av inventaret. Men tenker du noen gang over hvordan din trapp tar seg ut? Les mer