Nytt kjøkken på lavbudsjett

Du trenger ikke å tømme lommeboka for å gjøre kjøkkenet «nytt». Her er seks tips til enkel og rimelig fornyelse av kjøkkenet.

Små grep kan gi store effekter. Du kommer langt med et malingsspann, noen nye tekstiler, en rull med tapet eller litt folie. Her er seks ting du kan gjøre for å gi kjøkkenet ny look uten at det svir i lommeboka.

1. Mal stolene

NYTT LIV: Gi gamle stoler nytt liv med maling. Har du flere «odde» stoler, mal de i samme farge for å skape en helhet med variasjon.
Gi gamle stoler nytt liv med maling. Har du flere «odde» stoler, mal de i samme farge for å skape en helhet med variasjon.

Det er lett å tenke at de litt slitne, gamle kjøkkenstolene passer best på dynga. Men så lenge de er hele og i god stand, er det ingen grunn til at de skal havne der. Gjør det til et lite «gjør det selv»-prosjekt og mal stolene nye! Bruk en ekstra robust maling, gjerne en forsterket akrylkvalitet.

2. Ta inn nye tekstiler

Det er utrolig hva du kan gjøre med litt tekstil. Nye gardiner, et teppe på gulvet, noen friske puter eller et par nytrukne stoler – det er lite som skal til før hele rommet løftes.

TEKSTILENES TALE: Ikke undervurder tekstilenes makt. De får hele rommet til å endre karakter.
Ikke undervurder tekstilenes makt. De får hele rommet til å endre karakter.

3. Forny halvmeteren

Mellom kjøkkenbenken og overskapene er det en liten halvmeter som skriker etter fornying. Et malingsspann eller en liten rull med tapet er alt du trenger for å sette en personlig touch her. Velg en vaskbar maling eller gå for et tapet som tåler litt, helst et vinyltapet. Og beskytt det gjerne med en glassplate, i hvert fall i sprutsonen. Det finnes også egne plater som er laget spesielt for denne delen av kjøkkenet.

TØFT MED TAVLE: En malt tavle på kjøkkenet er både dekorativt, praktisk og morsomt. Lag en kalender, skriv opp handlelisten eller ønsk samboeren en fin dag!
En malt tavle på kjøkkenet er både dekorativt, praktisk og morsomt. Lag en kalender, skriv opp handlelisten eller ønsk samboeren en fin dag!

4. Lag en tavle

Mal en oppslagstavle på skapet eller veggen, der du kan holde orden på handlelister og kalendere. Både dekorativt og praktisk! Du får tavlemaling i både klassisk sort og i ulike farger.

5. Få «ny» kjøkkeninnredning

En rimelig måte å forandre hele kjøkkenet på, er å male kjøkkeninnredningen i en ny farge. Det koster ikke stort og er en enkel jobb. Eller du kan feste selvklebende designfolie på slette skapdører og oppnå et helt nytt uttrykk. Hvis du går lei er det bare å ta ned igjen, uten at det etterlater merker.

UREDD: La gulvet få oppmerksomhet! Det er enkelt å male gulvet, og det gjør stor forskjell i rommet.
La gulvet få oppmerksomhet! Det er enkelt å male gulvet, og det gjør stor forskjell i rommet.

6. Mal gulvet

Vegger, tak og gulv er store flater som gjør mye med et rom. Gulvet er en enkel flate å male, siden det i motsetning til vegger ikke har vinduer, skap eller hyller du trenger å bry deg om. Du må bare få ut møblene og forsikre deg om at gulvet er rent, fast og tørt før du setter i gang. De aller fleste gulvmaterialer kan males. Bruk en god og slitesterk gulvmaling. Disse malingene er utviklet spesielt for å tåle å bli tråkket og sølt på.

Kilde: IFI

Finn nærmeste butikk

Norgeskart

Kjøkkentips

Slik vedlikeholder du badet

Velg riktige løsninger og unngå skader og dårlig stemning på badet Les mer

Nytt kjøkken på lavbudsjett

Du trenger ikke å tømme lommeboka for å gjøre kjøkkenet «nytt». Her er seks tips til enkel og rimelig fornyelse av kjøkkenet. Les mer

Slik holder du kjøkkenbenken i form

Å holde benkeplaten i god stand er en enkel jobb. Vedlikeholdsbehandling tar kun få minutter! Les mer

Baderomsplater - et rimeligere alternativ til flis

Oppussing av bad er noe av det dyreste man kan gjøre i boligen, men baderomspaneler er både billigere og krever mindre arbeidstimer enn flislegging. Les mer

Benkeplater

Når du skal velge benkeplate må du tenke deg godt om. Benkeplaten er nemlig med å forme helhetsinntrykket av sluttresultatet. I tillegg må du også tenke på hva slags funksjon benkeplaten skal ha. Les mer

Garderobeguide

Denne garderobeguiden vil lede deg gjennom de grunnleggende stegene på veien mot din drømmegarderobe. Les mer

Lady våtrom

LADY Våtrom er den eneste malingen på markedet med våtromsgodkjennelse Strengere krav til vanntetthet og økt fokus på miljø har resultert i et helt nytt system. LADY Våtromsystem består av... Les mer

Langlo garderobeplanlegger

Langlo Designer er et helt trygt Windows-program som starter i eget vindu og utnytter PC'ens muligheter til det fulle. Ved første oppstart lastes programmet ned fra vår webserver (tar ikke lang tid... Les mer

Nytt kjøkken i løpet av en ettermiddag

Kjøkkenplater er veggplater som er beregnet for å ha over kjøkkenbenken mellom over- og underskap eller på et vaskerom. Les mer

Pusse opp badet? Litex - et unikt våtromsystem!

Den raskeste og enkleste veien til et vanntett bad. Les mer

Kitchen Wall

Benkeplater

Nye kjøkken