Male ny ubehandlet kledning

Denne bruksanvisningen gjelder for ny ubehandlet kledning. Treverk er den mest benyttede kledningstypen i Norge. Treverk kan beises, dekkbeises eller males. Ubehandlet treverk brytes hurtig ned av sollys, derfor er det viktig å overflatebehandle kledningen så hurtig som mulig. Det vil sikre det best mulige resultatet på lang sikt.

Steg 1: Forarbeid

Start alltid med å rengjøre. Fjern støv og skitt med JOTUN HUSVASK. Dette kan med fordel også gjøres på ny oppsatt kledning som har stått noen uker. Alt som males eller beises skal være rent, fast og tørt. Dersom solutsatt kledning har stått lenge uten behandling, kan det være behov for stålbørsting. Det er viktig å få bort såperester etter vask, så skyld derfor godt med vann. Vi anbefaler deg å bruke JOTUN SOPP OG ALGEDREPER for å motvirke svertesopp og algevekst. JOTUN IMPREGNERING FOR TRE kan brukes og er en ekstra god beskyttelse mot råte på utsatte bygningsdetaljer. Fuktinnholdet i treverket skal være under 18 % før det males. Mål fuktinnhold i endeved.

  • Rengjør
  • Eventuell forbehandling med JOTUN SOPP OG ALGEDREPER/JOTUN IMPREGNERING FOR TRE

Steg 2: Grunning

Ny kledning/trykkimpregnert kledning behandles umiddelbart og innen 3 uker etter oppsetting med VISIR OLJEGRUNNING PIGMENTERT når du skal male. Det beste er å grunne kledningsbordene før oppsetting. Husk å behandle kuttflatene/endeved ekstra nøye, tre til fire strøk¸vått-i-vått. Dette gir god forsegling av endeveden og ekstra beskyttelse mot råte.

  • Grunn med VISIR OLJEGRUNNING
  • Husk å behandle endeved og kuttflatene ekstra nøye

Steg 3: Toppstrøk

Påfør to strøk med maling. Vi anbefaler deg å ta tre strøk på høvlet treverk og detaljer for best beskyttelse.

  • Mal to strøk med ønsket toppstrøk. Husk tre strøk på høvlet treverk og detaljer

Finn nærmeste butikk

Norgeskart