Beise ferdig grunnet kledning

Denne bruksanvisningen gjelder for ferdig grunnet kledning. Husk å bestill ferdig grunnet kledning i ønsket farge. Dette er tidsbesparende og gir deg et meget godt utgangspunkt for et problemfritt vedlikehold, dersom du raskest mulig etterbehandler kledningen etter produsentens tidsanvisninger.

Vi anbefaler at ferdig grunnet kledning overbehandles innen 2 måneder eller så fort temperaturen tillater det dersom kledningen blir montert på vinteren.

Steg 1: Forarbeid

Dersom det allerede er kommet støv og skitt på kledningen, vaskes det med JOTUN HUSVASK. Det er viktig å få bort såperester etter vask, så skyld derfor godt med vann. Alt som skal males eller beises skal være rent, fast og tørt.

  • Rengjør

Steg 2: Grunning

Ferdig grunnet kledning skal normalt ikke grunnes på nytt, men det er viktig at kuttflater og endeved grunnes med VISIR OLJEGRUNNING KLAR (spør evt. å få med en skvett med farget grunning når du kjøper materialene) ved montering. Det er viktig å behandle kuttflatene og endeved ekstra nøye, 3-4 strøk¸ vått-i-vått. Dette gir god forsegling av endeveden og ekstra beskyttelse mot råte.


OBS: Dersom kledningen har stått lenge uten å bli overbehandlet, samt at produsentens tidsanvisninger ikke er blitt fulgt, kan det allikevel være behov for å ettergrunne solutsatte vegger. Hvis veggene har stått flere måneder i sterk sollys kan grunningen miste vedheft til treverket. Dersom kledningen fremstår som tørr og med mye løse trefiber, så bør stålbørsting og ny grunning vurderes. 

  • Endeved behandles med VISIR OLJEGRUNNING KLAR (eller farget grunning fra produsent).

Steg 3: Toppstrøk

Beis to strøk. Husk tre strøk på høvlet treverk og detaljer.

Finn nærmeste butikk

Norgeskart