Slik forsterker du interiørbeisen

Forsegling med klar lakk gjør flaten mer robust og lettere å holde ren.

Med panelbeis, panellakk og interiørbeis setter du enkelt farge til, eller lysner, innvendig panel. For å sikre deg mot uønsket slitasje på utsatte steder, kan de transparente behandlingene forsegles med en klar lakk som gjør flaten mer robust og vaskbar.

Transparente behandlinger, slik som panelbeis, interiørbeis eller panellakk, brukes stadig på innvendig panel og innredninger – både på hytter og i permanentboliger. Produktene brukes for å beholde den lyse fargen hos nytt treverk eller for å lysne gammelt, gulnet panel. De kan også gi en ønsket grå eller brun farge til interiøret. Behandlingene er transparente og lar underlagets egenart og farge skinne gjennom, og fremhever treverkets naturlige utseende.

Slitestyrken hos behandlingen er dog ikke like høy som hos en maling eller en lakk. Derfor kan det være en fordel å beskytte den transparente behandlingen med en klar lakk som gjør flaten mer slitesterk og vaskbar.

 BESKYTTELSE: Transparent interiørbeis brukes for å gi farge til treet på dører, vinduer og paneler. Med et lag usynlig lakk på toppen utsatte steder som vinduer og dører, trenger du ikke å være redd slitasje.BESKYTTELSE: Transparent interiørbeis brukes for å gi farge til treet på dører, vinduer og paneler. Med et lag usynlig lakk på toppen utsatte steder som vinduer og dører, trenger du ikke å være redd slitasje.

Utsatte steder

GELENDER: Rekkverket til trappen er litt ekstra utsatt for slitasje siden du gjerne holder deg fast når du går opp eller ned.GELENDER: Rekkverket til trappen er litt ekstra utsatt for slitasje siden du gjerne holder deg fast når du går opp eller ned.

På vindusposter, dørkarmer og andre steder med høy slitasje kan beisen forsegles med en gulvlakk. Panelbeis eller interiørbeis krever også en del herdetid for å oppnå full styrke.

Også kjøkkeninnredninger og møbler som påføres transparent behandling, kan man beskytte med en lakk. Det er ikke en forutsetning å gjøre det, men lakken vil gi en ekstra forsikring om at beisen eller panellakken ikke slites ned. Siden det er transparente behandlinger det er snakk om, er det vanskelig å bedringsmale eller flekke flaten uten at det oppstår skjolder..

Til overlakkering kan det brukes en gulvlakk eller annen klar lakk med ønsket glansgrad. Lakker finnes i både i matt, silkematt og halvblank glans.

Kilde: IFI

Finn nærmeste butikk

Norgeskart

TreStjerner Gulvlakk Vannbestandig 3L

TreStjerner Gulvlakk Vannbestandig 3L

TreStjerner Gulvmatt 3L

 TreStjerner Gulvmatt 3L

Helmatt gulvlakk for tre og parkettgulv. Produktet har oljens utseende og lakkens slitestyrke.

TreStjerner Gulvolje Klar 2,7 l

TreStjerner Gulvolje Klar 2,7 l

Innendørs gulvolje til tre og parkettgulv. Oljebasert. Gir gulvet en eksklusiv, silkematt overflate som føles myk og behagelig å gå på. TreStjerner Gulvolje fremhever treets naturlige nyanser og struktur. Oljen gir en vakker lød og fargespill. Kan blandes i mange farger. Fås i Klar, Hvit og B base.

TreStjerner Gulvmaling 2,7 L

TreStjerner Gulvmaling 2,7 L

Ekstrem god vedheft til alle underlag. TreStjerner Gulvmaling anvendes på tre, betong, og laminatgulv. Malingen kan blandes i mange farger og er lett å påføre. TreStjerner Gulvmaling er luktsvak, hurtigtørkende og meget slitesterk. Fås i Blank, Halvblank og matt.