Ta vare på gulvet ditt

Mange er ikke klar over hvilke muligheter du har med gulvbehandling. Du kan ta vare på gulvet ditt ved å lakke, olje, male eller lute.

Vi har produkter som garanterer lang holdbarhet og et pent resultat. Enten du vil gjøre en omfattende prosess med sliping av gulv og ny overflatebehandling, eller velge en enklere måte å fornye hjemmet på.

Gulvlakk

Gulvlakk er utviklet med tanke på slitestyrke og brukervennlighet. Det anvendes både av profesjonelle gulvlakkerer og folk som pusser opp selv.

Det er tre typer gulvlakk:

GulvmattGulvmatt

Helmatt lakk som har oljens estetiske utseende og lakkens bruksegenskaper. Anvendes på tre og parkettgulv.

Gulvlakk

Gir et lyst utseende på lyse tresorter og gir en fin glød på mørke tresorter. Passer også utmerket til overlakking av oljede eller lutede flater.

Klarlakk

Oljebasert lakk som gir gulvet en vakker glans. Passer utmerket til trapper og gulv som skal tåle ekstra belastning. Står godt imot sollys og fuktighet.

Maling av gulv

Du kan velge å male gulve i den farve du ønsker. Benytt gulvmaling som er beregnet for god heft og slitestyrke. Gulvmaling kan anvendes på tre, parkett og laminat.

Trestjerner lutGulvolje er en overflatebehandling for alle typer ubehandlet treverk. Gulvolje gir en silkematt overflate som fremhever treets naturlige nyanser og struktur. Kan blandes i mange farger.

Lut kan benyttes til både nye tregulv, paneler og interiør i tørre rom. Produktet stopper effektivt treets gulningsprosess og gir et ensartet patinert utseende. Ubehandlet gulv skal alltid etterbehandles med såpe, olje eller lakk. 

Slik gjør du: 

  1. Rens flaten først med gulvrens
  2. Slip flaten helt ned hvis nødvendig. Slipemaskin kan leies
  3. Hvis nedsliping ikke er nødvendig anvendes en Rondell maskin. Den sikrer en jevn nedmatting av flaten. Maskin kan leies.
  4. Støvsug gulv og karmer. Det er viktig at det ikke blir liggende slipestøv i rommet som kan blande seg med lakken. Bytt eller støvsug arbeidsklærne også.
  5. Gå til slutt over gulvet med en mikrofiberklut for å fjerne resterende slipestøv
  6. Begynn å lakke langs listene
  7. Hell lakken utover et mindre område på gulvet. Hell lakken fra spannet. Husk å rører godt om først.
  8. Fordel lakken i gulvbordenes lengdreretning. Bruk en bred lakkpensel
  9. Alternativt kan det brukes rull. Rull i en jevn bevegelse uten å bruke trykk på rullen.