10 tips til påskepussen

Påske er høytid for oppussingsglade nordmenn. Her er handlelappen som gjør jobben enklere.Uansett hva du skal pusse opp i ferien er det noen ting som bør stå på der. Det finnes nemlig mange smarte dingser som kan spare deg for tid og frustrasjon.

– Det finnes et hav av smarte problemløsere ute i butikkene. Det blir alltid morsommere å pusse opp når du har godt verktøy lett tilgjengelig. Selv klarer jeg meg ikke uten en boksåpner og rørepinne, sier kreativ leder hos ifi.no, Bjørg Owren.

LES OGSÅ: Sjekkliste for hyttepåsken

Her er 10 ting til som er kjekt å ha til «påskepussen»:

 1. Dekkefilt/Malerfilt
  Denne smarte gulvbeskytteren sørger for at malingssølet trekker ned i filten og ikke utover gulvet. Under filten er det et plastlag som gjør at malingen ikke setter flekker på underlaget. Slipestøv trekker også inn i filten. Alle som planlegger å male, bør kjøpe en rull dekkefilt.
  Kjøp den her
  Alle bør ha dekkefilt tilgjengelig. Uansett om du skal pusse opp stua, kjøkkenet eller soverommet, kommer dekkefilten godt med.Alle bør ha dekkefilt tilgjengelig. Uansett om du skal pusse opp stua, kjøkkenet eller soverommet, kommer dekkefilten godt med.Alle bør ha dekkefilt tilgjengelig. Uansett om du skal pusse opp stua, kjøkkenet eller soverommet, kommer dekkefilten godt med.

 2. Våtservietter
  Smarte våtservietter fjerner maling, fett og olje fra hender og andre flater. I motsetning til løsemidler inneholder våtserviettene fuktighetsbevarende ingredienser som skal hindre huden i å tørke ut.
  Hva med ei hel spann wipes?

  LES OGSÅ: Si farvel til gulnet panel i påsken

 3. Støvbeskyttelse
  Plast foran dører er en grei løsning for å beskytte rom for pussestøv. Vil du ha en genial løsning, kjøper du en støvbeskytter med glidelås. Det er enkelt å åpne og lukke plasten igjen uten at støvet fyker rundt i huset.
  Steng pussestøvet ute med en støvbeskytter.Steng pussestøvet ute med en støvbeskytter.
  Kjøp den her

 4. Tubesealer
  Det er kjedelig når silikon, lim og fugemasse tørker ut etter at du har åpnet tuben. Med en tubesealer forsegles tubene slik at de ikke tørker inn. Sealeren skrus inn i åpningen og passer de fleste tykkelser av tuber og patroner.

 5. Hansker
  Hansker er noe alle må ha. Det er nødvendig ved kontakt med sterke væsker og stoffer. Men det er også lurt å bruke hansker ved bruk av mildere produkter, så slipper du å vaske hendene ofte.
  Vi har et godt utvalg med hansker her

 6. Tape
  Tape kan brukes til alt. Maskeringstape brukes når du skal dekke til områder. Eller du kan legge en remse med tape over toppen på malingsspannet før du slår den over i malerbøtten. Da fylles ikke sprekken med maling og det er enkelt å få på plass lokket igjen.
  Her finner du den tapen du trenger

 7. Forlengerskaft
  Bruker du forlengerskaft til rull og pensel, kommer du lettere til i høyden, samt at malejobben går mye raskere med større rekkevidde. Forlengerskaft er redningen når du skal male store flater eller når du skal høyt opp.
  Forlengerskaft gjør jobben enklere.Forlengerskaft gjør jobben enklere. Her finner du et meget bra fra Jordan

 8. Slipeklosser 
  Med en slipesvamp i skuffen er du alltid beredt.Du vet aldri når du trenger å slipe. Husk også at sparkelmasse må slipes etter den har tørket. Slipeklosser eller -svamper er smarte produkter det alltid er lurt å ha, så kan du ta dem frem når du trenger det.
  Med en slipesvamp i skuffen er du alltid beredt.Med en slipesvamp i skuffen er du alltid beredt.
  Kjøp en kloss her

 9. Malervask
  Vanlige såper fra nærbutikken er ikke optimale produkter til rengjøring når du skal pusse opp. Velg heller malervask eller annen spesialvask som er egnet for de overflatene du skal rengjøre. Spør om råd fra ditt byggevarehus.
  Spesialvask finner du her

 10. Kluter
  Støv- og glasskluter i mikrofiber er noe du alltid får bruk for.
  Kjøp mikrofiberkluter her

Kilde: IFI

Finn nærmeste butikk

Norgeskart

Bygger'n-tips

Vi tar brannvern på alvor

Lørdag avsluttes den nasjonale brannvernuka med åpen dag på brannstasjoner over hele landet. Les mer

Kan du kunsten å slipe riktig?

Når du pusser, får malingen bedre vedheft. Her er slipepapir-guiden du trenger. Les mer

Slik pusser du opp hvitt

Nei, vi snakker ikke om hvite vegger, men hvitt arbeid! Her er noen gode tips når du skal leie inn hjelp til oppussingen. Les mer

Derfor bør du velge kvalitet

Det ligger mye arbeid og tanke bak en skikkelig god pensel. Les mer

Gjør det selv verktøy

Her har vi laget en oversikt over lenker til nyttige "gjør det selv" verktøy og beregningsprogrammer du kan ha bruk for når du pusser opp. Les mer

Bygger'n Garasjekalkulator

Prøv vår nye garasjekalkulator. Skriv inn ønsket lengde, bredde og høyde. Velg type vegger, taktype og vinkel, taktekke, knevegger, lister og takrenner. Plasser eventuelle vinduer, dører, port,... Les mer

Lover og regler om bygg uten å søke

Fra 1. juli 2015 forenkles byggereglene. Dermed kan du sette i gang en rekke byggeprosjekter uten å søke. Les mer

Ta med en håndverker hjem

Bygger'n butikkene har kontakt med og formidler tjenester fra lokale håndverksbedrifter. Trenger du hjelp kan du kontakte din nærmeste Bygger'n-butikk, så formidler vi kontakt med en håndverker som... Les mer

Spør oss om råd!

Våre kunderådgivere er kunnskapsrike og lang erfaring fra bransjen. De har også kjennskap til siste nytt fra våre leverandører. Bygger'ns rådgivere kan blant annet hjelpe deg med dette. Les mer

Energismarte råd i forhold til ulike boligtyper

Ingen boliger er like, men vi gir deg råd om de vanligste boligtypene her i landet. Les mer