Bli klar til 17. mai

Den store dagen er rett rundt hjørnet, og det er på tide å gjøre deg selv og uteplassen klar for fest!

FEI I VEI: Gjør terrassen klar til den store dagen. Start med å koste bort skitt.

FEI I VEI: Gjør terrassen klar til den store dagen. Start med å koste bort skitt.

Om du ikke har gjort plattingen klar for våren og sommeren ennå, er det på tide nå. Den bør jo i det minste være fin og ren til 17. mai. Ta først en nødvendig runde med feiekosten for å få bort løv og løst bøss. Så sprayer du på et mildt rengjøringsmiddel beregnet for terrassevask, lar det virke litt og skrubber så terrassen ren med en vaskekost. Så skyller du med hageslangen. Vipps, så er terrassen klar både for 17. mai og våren!

Vask markisen

En ren terrasse og en skitten markise går ikke godt sammen. Pollen, støv og sur nedbør kan gi misfarging av markisen, og det passer dårlig på en dag som denne. Bruk en markiserens eller et rengjøringsmiddel egnet for vask av utendørstekstiler. Gjerne impregner markisen etterpå, så lever den lenger. Rull inn markiseduken først når den er helt tørr.

MARKISE: Vask bort skitt og pollen fra markisen før du inviterer gjestene.MARKISE: Vask bort skitt og pollen fra markisen før du inviterer gjestene.

Rengjør grillen 

GRILL: Start grillsesongen med en ren og pen grill!GRILL: Start grillsesongen med en ren og pen grill!

For mange er 17. mai synonymt med grillmat. Og for en del av oss er det kanskje første gang vi bruker grillen for sesongen. Da er det viktig å gi den en rens. Bruk et rengjøringsmiddel for fjerning av innbrent fett og sot. Når grillen er ren, er det bare å starte grillsesongen!
De små tingeneGjør en liten, ekstra innsats for å sette prikken over i-en på uteplassen før gjestene kommer. Har du utendørstekstiler, er det bare å ta dem med ut. Hvis ikke, kan du impregnere vanlige innendørstekstiler og bruke dem. Pynt opp plattingen med grønne planter og uteblomster, og gå over hagemøblene så de er rene og pene.
Gjør skjorta hvitDet er ikke bare uteplassen som skal være fin til den store dagen. Også du skal vise deg fra din beste side. Da er det kjedelig med en gulnet bunadsskjorte. Er ikke vanlig vaskemiddel nok, kan du ty til vaskemidler som bleker tekstilet. Spesialmidler som bleker skjorta og fjerner flekker, sikrer at du får feiret dagen med en fin, hvit skjorte!

Heis flagget!

Så er det bare å heise flagget og ønske gjestene velkommen!

Heis flagget

Kilde: IFI

Finn nærmeste butikk

Norgeskart