Tips og råd - tak og takstein

Produktsøk

Bygg stillaset selv

Når du skal til med reparasjoner eller omtekking av taket, må du aller først sette opp et skikkelig stillas. Det nytter ikke å arbeide på taket fra stige, du må ha et solid og trygt sted å stå på.

Les mer

Hold taket rent

Taket har ikke godt av å bli mosegrodd. Det gir ikke alltid så store skader, men mosen holder på fuktigheten og kan gi frostspreng når kulda setter inn - levetiden vil da reduseres på tekkingen.

Les mer

Hvor mye snø tåler taket?

Når burde du måke snøen av taket? Hvordan burde en måke? En enkel taksjekk før snøen kommer kan spare deg og din lommebok for unødvendige kostnader.

Les mer

Når taket må ombygges

Dersom taket ikke fungerer etter hensikten, kan det bli nødvendig med ombygging. Taket må etterisoleres og venitileres bedre. I praksis betyr det at taket må heves fordi man ikke har god nok høyde ...

Les mer

Når taket må repareres

En nødvendig reparasjon av taket kan virke uoverkommelig for mange, men faktisk behøver det ikke å være så galt. Med reparasjon tenker vi ikke først og fremst på ny tekking.

Les mer

Sjekk taket ditt

Det anbefales å sjekke taket to ganger årlig. Er du flink med vedlikeholdet, beholder du taket tett og fint lenge.

Les mer

Takrenner

Takrennenes hovedoppgave er å lede bort regnvann og smeltevann fra selve huset, slik at grunnmur og kjeller beskyttes mot fuktskader.

Les mer

Vindskier på taket

Vindskiene avslutter, omrammer og dekker inn taket sideveis. Dessuten tjener vindskiene som underlag og spikerslag for dekkbordene, som skjuler tekkingens avslutning.

Les mer

Velg riktig tak til huset ditt

Det finnes en rekke ulike materialer å velge mellom for deg som skal legge nytt tak. Pris og utseende er viktige kriterier for valg, men vekt, antatt levetid, vedlikehold og mulighet for reparasjon...

Les mer

Takrengjøring med begge bena på bakken

Nilfisk Takvasker er en totalløsning for takrengjøring. Et høytrykksvaskertilbehør, som sammen med et spesialutviklet rengjøringsmiddel gir huseieren mulighet for å rengjøre taket – og samtidig...

Les mer

Finn nærmeste butikk

Norgeskart