Listverk

Byggern har et rikt sortiment av lister. Det vanligste er furulister og et mindre sortiment av gran.

Vi har ikke bare det vanlige sortimentet i butikkene, men du har også mulighet til å bestille lister ut fra sortimentet til våre leverandører.

Ferdig malte og lakkerte lister er også å få kjøpt. Eik og annet løvtre brukes gjerne til fotlister og feielister i ferdig lakkert utførelses. Lister i MDF (Medium Density Fibreboard) benyttes i noe grad, men mest som ferdig malt utforing. Andre listprodukter er dekorsett med ornament for dører, samt dekorklosser for hørener rundt dører, vinduer, tak og golv.

Rindalslist listverk interiør

Finis

Buede og elegante linjer. Farger som spenner fra det diskrete til det markerte. Gnistrende flott finish og spennende kombinasjonsmuligheter. Finis representerer noe helt nytt innen listverk, og gjør listene til aktive interiørdetaljer i den moderne boligen.

Bak markedets mest elegante lister står den anerkjente designeren Hareide Design.

Ferdige dørpakker gjør det enkelt å bestille riktig mengde, og enkelt å montere er det også.

Finis er et ekte bevis på at små detaljer løfter helheten.

 

Rindalslist finis interiør Rindalslist finis interiør
Rindalslist finis interiør Rindalslist finis interiør rød
Rindalslist finis sort interiør Rindalslist golvlist

Dør- og vinduslister

Listene danner en dekorativ omramming til dører og vinduer. Velg mellom våre mange stilarter, bredder, tykkelser og profiler - og velg mellom malt, ubehandlet eller lakkert utgave. Er du usikker på hva du skal velge mellom, er du selvsagt velkommen til å ta med en prøvebit hjem.

Listverk interiør Listverk interiør
Listverk interiør Listverk interiør
Listverk interiør Listverk interiør
Listverk interiør Listverk interiør
Listverk interiør Rindalslist finis detalj interiør

 

Gulvlister

Noen lar gulvet være førende for bulvlisten, mens andre foretrekker å legge dør- og vinduslister til grunn for valget. Uansett vil du finne noe som passer deg og dine behov. Velg mellom malt, ubehandlet eller lakkert utgave.

Listverk interiør Rindalslist golvlist
Listverk finish golvlist interiør Listverk interiør
Listverk interiør Listverk interiør
Listverk interiør Listverk interiør
Rindalslist finish golvlist Listverk interiør
Listverk interiør Rindalslist golvlist

 

Taklister

Taklistene finnes i mange varianter, og hva du velger er en smakssak. Skal taklistene dekke ekstra me anbefaler vi imidlertid hulkillister. Velg mellom malt, ubehandlet eller lakkert utgave.

Listverk interiør Rindalslist taklist

 

Brytningslist

Disse listene topper enhver brystning, og gir en markert og dekorativ overgang mellom brystning og vegg. De fleste listene har spor som er tilpasset paneltykkelsen, men det finnes også varianter uten. Sistnevnte brukes som dekklister i overganger på brystningen. Velg mellom malt, ubehandlet eller lakkert utgave.

Hjørnelister

Hjørnelistene finnes for både innvendige og utvendige hjørner. Enkelte av listene har spor som er tilpasset paneltykkelsen, mens andre har ulike dekningsmål - alt etter behov og smak. Alle hjørnelister fås i lengder tilpasset takhøyde, og du velger mellom malt, ubehandlet eller lakkert utgave.

Listverk interiør Rindalslist hjørnelister
Rindalslist trapp interiør  

 

Andre lister

Her finner du smarte og førsteklasses lister for hus og hobby. Samtlige får i malt, ubehandlet og lakkert utgave.

 • Feielister
 • Brannmurlister
 • Rundstokk
 • Vinkellister, flexilister
 • Dekorlister
 • Brystningslist
 • Kvartstaff
 • Hjørnelist
 • Utforinger
 • Glattkanter
 • OSP Badstubord

Eikelister

Lister av eik er svært slitesterke og derfor godt egnet som gulvlister. Det er også utstrakt bruk av eikeparkett i norske hjem, og gulvlister i eik gjør det enkelt å matche. Eik er også velegnet for terskellist til dører. Hos oss kan du bestille egne 1-meters lengder til dette.

 

Bruksområder

Her ser vi bruk av en del standardlister i et rom. Fotlisten dekker åningen mellom gulv og vegg. Den brukes også som sokkel for en bokhylle. Brystningslist dekker overkanten av det halvhøye veggpanelet. Rammelist brukes til bilderammer, men også til andre typer rammer som f.eks. dørblad for sjalusidører, finduer og radiatorinnbygning.

Listverk bruksområder

Feielist dekker kantene i en utbygd vindusnisje. karmlister benyttes rundt vinduer og døråpninger, da ofte ved bruk av utforing. taklist dekker avslutningen mellom vegg og takkledning. Til slutt er selve taket forsynt med en dekorlist som har avrudnede hjørener og rosetter.

Vanlig håndverktøy du trenger for å montere listverk:
 • Hammer, gjerne lett panelhammer
 • Dor
 • Metermål og vinkel
 • Gjæringssag og evt gjæringskasse
Har du mulighet for å bruke spikerpistol i stedet for hammer, unngår du hammermerker. Elektrisk kapp- og gjæringssag (innredningssag) anbefales. Da får du pene og nøyaktige snitt.
 
Rekkefølge
 • Taklister monteres først
 • Listing rundt dører og vinduer monteres samtidig med utforinger
 • Gulvlister monteres etter at veggkledning og dørlister er montert. Gulvlistene avsluttes gjerne mot dørlist for å unngå synlig endeved
 • Gulv- og taklister kan også monteres før innvendig kledning, som inntrukket eller innskutt listverk
Resultat
Her er noen kjennetegn på godt håndtverk:
 • Ikke noe synlig endeved
 • Alle sammenføyninger tette
 • Ingen hammermerker eller tilsmussing
Spikrer du for nær enden av listen, risikerer du sprekker. Avstanden til enden av listen bør være ca 3-4 cm. Spikrene skal være dykket ca 1 mm under overflaten bruk dor.
Rindalslist listverk interiør inngang
Rindalslist interiør listverk stue

Kilde: rindalslist.no