MALT KLEDNING - GRUNNET OG OVERFLATEBEHANDLET FRA FABRIKKEN

En nymalt og velholdt sveitservilla fra 1920-tallet? Langt i fra. Dette er et nytt ferdighus, levert med kledning som er både grunnet og malt i fabrikk, og denne trenden er voksende.

Sveitservilla HIBA HUS

Et HIBA HUS med fabrikkmalt kledning, levert av Bygger'n Aurskog. Foto: Jan Lillehamre

Trenden går mot stadig høyere foredlingsgrad av produktene i byggevarehandelen. Også når det gjelder overflatebehandlet kledning. Ferdig grunnet kledning er etter hvert blitt et etablert produkt, og salget har vært jevnt stigende de siste årene. Nå stiger også salget av kledning som i tillegg er fabrikkmalt med et eller flere strøk.

  – Vi selger mer og mer behandlet kledning, som minimum er grunnet på fabrikk. Folk vil ha det enklest mulig, og nå er det ikke lenger stort å tjene på å male selv, sier Roar Jansen, prosjektansvarlig hos byggvareforhandleren Bygger’n i Aurskog.

At overflatebehandlede produkter har slått så godt an i markedet, skyldes flere årsaker. Det er en stor fordel at kledningen kan monteres akkurat når det måtte passe, uavhengig av vær og vind. Og ikke minst at utbyggeren slipper å stresse med å få lagt på grunning og maling.
  – Ubehandlet kledning skal helst grunnes og males i  løpet av 14 dager for å hindre at UV-strålingen starter nedbryting av treverket. Vår erfaring er at det sjelden skjer, sier Jansen som påpeker at ferdig malt kledning også gjør at såkalte krympestriper ikke er et problem.
 Han forteller at tendensen med overflatebehandlet kledning nå er så tydelig at de vurderer å endre lagerbeholdningen til fordel for mer foredlede produkter.  
  – Det er uansett snakk om en blanding av fabrikkmalt og arbeid gjort på byggeplass.

Vær oppmerksom på at det må legges et toppstrøk etter montering, men fordelen med denne typen kledning er at det ikke er kritisk om det drøyer litt.

Fakta om ferdig malt kledning fra Moelven:

  • Behandlet under optimale forhold i fabrikk. 
  • Kan monteres uavhengig av vær og vind. 
  • Er beskyttet og kan stå montert en periode før ytterligere behandling.
  • Alle Moelvens kledninger kan leveres enten grunnet, beiset eller malt.
  • Maling gir en dekkende overflate, mens beis gir en transparent overflate med synlig trestruktur.
  • Nye Heftig kledning fra Moelven Wood har forbedrede produktegenskaper, i form av mer homogen overflate, mindre fiberreisning, bedre vedheft og lettere å påføre toppstrøket.
  • Moelvens overflatebehandlede kledninger leveres med Jotuns forbedrete Visir grunning, som er tilført mer
    pigment for bedre beskyttelse mot UV-stråling. Mellomstrøket er med Jotuns Drygolin Ultimat eller Trebitt beis.

Les mer om ferdig malt kledning her

Finn nærmeste butikk

Norgeskart