Valg av terrassebord

Terrassebord finnes i mange ulike prisklasser og kvalitet. Det er viktig å kjenne til de ulike variantene før man velger hva man vil bruke på sin terrasse eller platting.

Importert trykkimportert trelast

Mye av importert trykkimpregnert trelast tilfredstiller ikke norske kvalitetskrav. Undersøkelser Treindustrien har utført i markedet, og laboratorieundersøkelser av impregnering, bekrefter dette. Det eksisterer også en del villedende pakkemerking. 

Produksjon og merking av impregnert trelast i Norge

  • Impregnert trelast i Norge produserer i henhold til interansjonale standarder.
  • Produksjonen er underlagt uavhengig tredjeparts kvalitetskontroll v/Norsk Impregneringskontroll (NIK).
  • Det er spesielle regler for merking av godkjent impregnert trelast.

For å være på den sikre sidenMerking trelast

  • Terrassebord som er godkjent av NIK skal være stykkmerket. Merket finner man i enden av bordene. NS AB (impregneringsklasse) og produsentnr.
  • I Norge er det også vanlig å klassifiserer terrassebordene i kvalitetsklasse 1 eller 2.  KL 1 i tillegg til ovennevnte.
  • Konstruksjonstre skal i tillegg merkes med styrkeklasse, C18, C24 eller C 30.

Kilde: Treindustrien


 

Terrassebord i kl. 1 eller 2. eller Royal terrassebord fra Alvdal?

Terrassebord i kl. 1 er finere enn kl. 2. Det betyr færre kvister/sprekker og rettere bord. Det finnes også kl. 2 bord som kan være fine, men da er det en fordel at man plukker ut terrassebordene selv. Her bør man også ta vurdere hvor de skal ligge. Terrassebord i kl 1 er litt dyrere, men bedre kvalitet.

Et terrassebord som er mer eksklusivt er Royal fra Alvdal. Dette er terrassebord som krever langt mindre vedlikehold og er nesten vedlikeholdsfrie.

Les mer om Royal fra Alvdal

Finn nærmeste butikk

Norgeskart