Hvilke skruer passer til hva?

I hyllene på byggvarehuset finner man et nesten uoversiktlig utvalg av skruer for alle bruksområder. Som regel er det formen på skruehodet som avgjør hva du kan bruke skruen til.

Skruer

Fremgangsmåte:

Arbeider man med tre eller trematerialer, er det vanlig å bruke skruer med senkehode. De kan senkes, slik at de flukter med overflaten til arbeidsstykket.

  1. Skruer med halvrundt hode eller linsehode brukes først og fremst til å feste beslag, skilt og lister med. Ved bygging og montering av møbler brukes til dels også pynteskruer.
  2. Det finnes også skruer med sylinderformede og sekskantede hoder. Den sistnevnte skruetypen passer til skiftenøkler. Disse skruene brukes for montering i trebjelker.
  3. Låseskruer har rundt hode. Under hodet har de en firkant som motstykke. Motstykket forhindrer at skruen beveger seg når mutteren strammes til. Denne skruen kan bare løsnes ved å løsne mutteren. Låseskruer brukes stort sett når man arbeider med tre.
  4. Pass på at du alltid arbeider med en skrutrekker (eller skiftenøkkel) som passer. Hvis du bruker en som ikke passer, kan det f.eks. være vanskelig å løsne faste skruer. I verste fall kan skruene bli ødelagt.

Kilde: www.bosch-do-it.com

Finn nærmeste butikk

Norgeskart