Fiks gamle møbler - fjern malingen

Det er ikke slik at når et møbel er malt, så er det malt for alltid. Det finnes malingfjernere som effektivt fjerner gamle malinglag uten å skade treverket. Se hvordan dette hvitmalte bordet fikk tilbake sin opprinnelige bordplate.

Bordet var pent og i god stand, men malingfilmen på bordplaten bar preg av hakk og skader, og malingen hadde begynt å slippe taket enkelte steder.

Slik ble tilbakeføringen gjennomført ved hjelp av Duxola Power Gel:

1. Påfør malingfjerner

Malingfjerneren er påført, og krakeleringen i gang.

Påfør et minst 2 mm tykt lag med pensel, sparkel eller en fyldig malerull. Middelet vil gjøre at malingen krakelerer, du du vil raskt se at middelet jobber.

2. Skrap bort maling

En sparkel er blant verktøyene som er egnet til skrapejobben

Etter å ha fått virke i ca. 20-60 minutter, prøv å skrape bort malingen med en sparkel, skrubb eller lignende. Skrap alltid i treverkets lengderetning, så unngår du å skade treverket med skrapen. Slipper ikke alle lagene med malingen, forleng virketiden med ti minutter, og forsøk igjen. Skrap grundig vekk all maling.

3. Tørk over

Bordet underveis.

Når malingen er fjernet, tørk de behandlede overflatene med en klut med rødsprit, White spirit eller vann. En stiv børste kan også benyttes, spesielt på profiler og hjørner.

4. Ny behandling

Bordplaten er fri for maling og klar for ny behandling

Når underlaget er tørt, kan det behandles på nytt med maling, lakk eller olje.

Test gjerne behandlingen på et lite synlig sted før du tar resten av møbelet. Og les alltid bruksanvisningen grundig før bruk.

Duxola Power Gel kan også brukes på metall, stein, glass og andre harde overflater der du har maling som skulle vært fjernet.

Kilde: ifi.no

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
02.03.2023
Icons/Large/Chat