Slik monterer du ei ytterdør

Før du begynner

De vanligste standardmålene på en ytterdør er 90x210 cm og 100x210 cm (dette er mål på dør og karm). For å finne hvilket mål som gjelder for din dør, måler du hele åpningen i veggen.

Du må også vite hvilken slagretning døren skal ha. For å finne ut av dette, må du stille deg på den siden av døren der hengslene er synlige når døren er lukket, og så se hvilken side hengslene er på.

Dørene har en overflate av værbestandig materiale som er ferdig malt. Vi anbefaler å bruke bilpolish på malte dører. Alle dørene blir levert med sylinder og låskasse fra TrioVing. Dørene har bortesikker funksjon, altså innvendig knappnøkkel som kan tas utnår boligen forlates, i tillegg til hakelås som gir bedre sikkerhet mellom dør og karm.

Slik gjør du:

1. Vår anbefaling er å ta døren ut fra karmen og montere denne først. 2. Begynn med å forberede underlaget for terskelen. Kontroller at underlaget er vannrett. Løft karmen på plass. Pass på at det er plass til å tette under terskelen. Sjekk at terskelen er vannrett.

3. Sett karmen inn i åpningen (Pass på at åpningen mellom stender og karm ikke overstiger 20 mm.) 4. Pass på at karmsidene er i vater og spenn fast karmen med de ferdig monterte karmhylsene (Framefast)

5. Når alt er i vater og hylsene er festet mot stenderne, fester du karmen på hengselsiden med medfølgende skruer. 6. Deretter settes dørbladet i karmen, og hylsene justeres slik at klaringen mellom dør og karm på hengselsiden er rett og fin.

7. Justér så låssiden på karmen på samme måte som hengselsiden og fest den med medfølgende skruer. 8. Ved justering av karmen er det bare å løsne skruen i hylsen litt, deretter kan hylsen skrues for å justere åpningen mellom dør og karm.

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
02.03.2023
Icons/Large/Chat