Eik warm grey plank fra BOEN flooring skaper en varm og koselig atmosfære.

Derfor er gulvet det viktigste møbelet i huset

Alt ligger i detaljene, som for eksempel å velge gulv, listverk og trappeneser som matcher.

Som gulvlegger har Thomas Steinsvik jobbet med et stort utvalg prosjekter, som privathus, kulturbygg, sportsgulv, hytter og ulike byggeprosjekter. For tiden fokuserer han mest på privathusmarkedet. Dette gjør ifølge Steinsvik jobben hans interessant ettersom hver kunde velger ulike gulv til deres hjem.

Thomas Steinsvik eier Steinsvik Parkett og Gulvsliping og har jobbet som gulvlegger i 16 år. Han har bred erfaring innen ulike aspekter av gulvlegging.

- Gulvet er sannsynligvis det viktigste interiørelementet i et hus, og hver kunde og deres hus er unikt. Det er viktig å starte med det grunnleggende i gulvlegging, nemlig undergulvet. Det må være rett og klart for parkettleggingen. Videre må du vurdere hvilket underlag du foretrekker, avstanden fra gulvet til veggen, samt følelsen du ønsker å skape med valget av gulvtype og farge, sier Steinsvik.

Han eier Steinsvik Parkett og Gulvsliping og har jobbet som gulvlegger i 16 år. Han har bred erfaring innen ulike aspekter av gulvlegging.

Velger rustikke gulv

Rustikke gulv er mer "tilgivende" når det kommer til slitasje. Her ser du Eik alamo castle plank, rustikk.

Hans personlige preferanse er at lister og gulv matcher, slik at det gir et helhetlig inntrykk. BOEN tilbyr et fantastisk utvalg av gulv med matchende listverk i mange farger og overflater. Det er også mulig å få trappeneser i samme materiale som parketten.

- De fleste kunder foretrekker et gulv som krever lite daglig vedlikehold. En ny trend er at kunder velger et mer rustikt gulv som på grunn av sitt utseende er mer “tilgivende” for slitasje. Overflatebehandling er også noe kunden må vurdere når han velger et produkt. Fordelen med oljede parkettgulv er at dersom det får en mindre skade er det ofte ikke så vanskelig å reparere som mange kanskje tror, sier Steinsvik.

Gulv på stramt budsjett

Eik andante castle pank, Live Pure er satt inn her på kjøkkenet.

Når det kommer til format finnes det mange muligheter; stavmønster, klassisk plank, brede plank eller Chaletino plank. Et godt tips for kunder med stramt budsjett er å velge et bredere gulv i stue og kjøkken, og gå for et 3-stavs i den samme fargen i soverom og mindre rom hvor gulvet ikke er så fremtredende.

BOEN har klart å skape en fin og jevn kant på forsiden av trappetrinnet. Trappene kan være veldig glatte, og BOEN fikk den geniale idéen om å ha et innebygd anti-skli stripe i trappenesen. Den kommer i forskjellige farger, avhengig av om det skal være fremtredende eller "usynlig".

Se hele sortimentet til BOEN på deres nettsider.

Matchende gulv, listverk og trappeneser har blitt en trend i mange moderne hus.

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
03.02.2023
Icons/Large/Chat